Estetunti tallin hevosilla 01.05.2014

Siirry alas

Estetunti tallin hevosilla 01.05.2014

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 02.04.14 16:26

Nyt olisi siis luvassa estetunti Funnelissa, tällä kertaa ratsut tarjotaan tallin puolesta. Jokainen osallistuja saa lyhyen palautteen tunnistaan.
Osallistuminen ja suoritus samaan viestiin, kiitos!
Suoritus tulee lähettää 1.5 mennessä alle/s-postiin virtuaalie@gmail.com. Suoritukseen liitetään tarina tunnista tai kuva/kuvasarja. Tarinan ei tarvitse olla pitkä, toki siitä voi tehdä ihan niin pitkän, kun haluaa.

Tunnit on jaettu kolmeen osaan ratsastajan osaamisen mukaisesti. Kaikilla tunneilla hypätään samaa rataa, estekorkeus riippuu ratsastajan tasosta. Ensimmäisellä tunnilla on ratsuina Oona ja Luto, ne toimivat melkein automaattisesti, mutta eivät ihan ilmaiseksi anna mitään. Toisella tunnilla Oliver ja Alex ovat kilttejä, mutta oreja kummatkin. Ratsastajien tulee osata pitää ne erossa toisistaan ja ratsastaa suhteellisen hyvin. Kolmannelle tunnille otetaan todella kehittyineitä ja ratsastuksestaan varmoja osallistujia, varsinkin Leo vaatii selkäänsä sellaisen ihmisen, joka osaa pitää sen kurissa tammojen keskellä, vaikka muuten se ei vaativa olekkaan. Shita ja Cally hyppäävän kyllä, mutta vaativat jälleen osaavan ratsastajan esteiden väliin.

Rata on kaikeilla tunneilla siis sama.
- punainen: maapuomi-maapuomi-ristikko-laukka-okseri
- keltainen: pysty (4-5 laukkaa punaiselta)
- v.punainen: pysty
- t.sininen: trippeli
- sininen: pysty-2-3laukkaa-okseri
- oranssi: pysty-laukka-okseri
- vihreä: okseri (3-4 laukkaa oranssilta, 3 laukkaa siniseltä)

Tunti 1, esteet 90-100cm
Oona helppo - Hilja
Istahdin tuttuun pehmeään satulaan ja alla oleva hevonen lähti käyntiin. Sen askeleet tuntuivat isoilta ponien jälkeen. Estetunnille olin valinnut tutun Oonan ja oli kiva päästä taas ratsastamaan entisellä hoitohevosellani. Olin myös valinnut helpoimman tunnin aivan varmuuden vuoksi, koska haastavammalla tunnilla olisi ollut myös uudet hevoset. Varmasti nekin olivat mukavia ratsuja, mutta oli kiva mennä hyppäämään entuudestaan tutulla Oonalla.

Aloitin lämmittelyn Heidin opastuksella. Oona tuntui laiskottelevan, joten käskin sit reippaammin eteen. Hetken päästä tamma alkoi jo rentoutumaan ja taipumaan paremmin. Itsellenikin tuli kuuma, joten välikäynneillä heitin takkini pois. Käveltyämme hetkisen aloitimme varsinaisen hyppäämisen.

Oonan ja Hiljan tunti sujui todella hyvin, ratsastit hyvin eteen kokoajan ja pidit tamman pohkeen takana. Pari puomia onnistuitte pudottamaan huonon lähestymisen ja Oonan askeleissa sekoamisen vuoksi, mutta muuten teillä meni ihan loistavasti. Oli ilo seurata näinkin siistiä ratsastamista.
Luto helppo - vapaa

Tunti 2, esteet 110-130cm
Oliver edistynyt - varattu Jake
Alex edistynyt - vapaa

Tunti 3, esteet 140-150cm
Cally vaativa - vapaa
Shita vaativa - vapaa
Leo vaativa - varattu Jake/Miia

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa