02.11.2013

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

02.11.2013

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 21.10.13 16:15

Funnelin 2-vuotissyntymäpäiviä juhlistaen järjestämme valmennuksen, joka on siis avoinna piirretyille. Valmennukseen otetaan vain 2 osallistujaa/ryhmä ja ryhmiin pääsevät arvotaan kaikille avoimissa ryhmissä, tallinväelle rajoitetuissa nopeus ratkaisee. Valmennettavat saavat suorituksestaan lyhyen palautteen, jotka saa lisätä hevosen sivuille halutessaan.

Valmennus pidetään maneesissa, 1h/ryhmä + itsenäiset alku- ja loppuverryttelyt.
Osallistumiset osoitteeseen virtuaalie@gmail.com otsikolla Synttärivalmennus. Kerro osallistumisessa nimesi, hevosesi nimi, sen osoite ja mihin ryhmään haluat. Vain yksi ratsukko/valmennus. Viimeinen ilmottautumispäivä on 30.10.

02.11, koska esteryhmään oli vain kaksi ilmottautunutta ja talliporukan kouluryhmään ei yhtään, kouluvalmennuksia ulkopuolisille pidettiin 3 ylimääräistä. Lyhyet kommentit löytyy alta.
01.02 pahoittelen suuresti loppujen valmennusten kestämistä, mutta nyt on kaikki valmennukset kirjoitettu, kiitos osallistujille!


Ryhmä 1 esteet
Veera A. - Wiced Dancer, http://katveen.webs.com/hevoset/dancer.htm
Maneesin uralla liihotteleva kaunotar oli tänään erityisen hyvällä tuulella, sillä sen korvat osoittivat eteenpäin ja liike tuntui johdonmukaiselta ja elastiselta. Olin saanut pieniä varoitteluita, että mikäli Dancerille sattui paha päivä, ei työnteosta olisi tullut mitään.
Aloitimme suoraan verryttelyiden jälkeen kolmoissarjalla, jonka välit olivat kuitenkin niin pitkiä, että sitä olisi voinut kutsua vaikka kolmeksi esteeksi. Dancer laukkasi rullaavasti eteen ja hyppäsi kontrollissa, viimeiseen väliin se mahdutti pari ilopukkia, mutta näin pitkillä välimatkoilla ei niillä ollut juurikaan vaikutusta. Parin toiston jälkeen laitoin teidät tulemaan kolmoissarjan lisäksi ristikko, okseri linjan, jonka välissä oli vain kaksi laukkaa sekä pystyesteen, jonka korkeus oli 140cm.
Dancer hyppäsi kaikki puhtaasi ja varsinkin pystyllä sen tekniikka alkoi jo hipoa täydellisyyttä - tammasta näki, että sen kanssa oli treenattu ahkerasti. Otimme vielä muutamat hypyt, joiden jälkeen olikin jo loppuverryttelyiden aika.

narri - Yötuulen Kauhukuva, http://kammio.net/lakeus/puuha.html
Puuha reippaili uralla oikein urakalla ja ratsastajalla taisi olla kädet täynnä sen kanssa. Rakensin uran vierelle jumppasarjan viidestä esteestä ja keskemmälle muutaman korkeamman okserin ja pystyestelinjan. Aloitimme jumppasarjasta, jonka Puuha kaahotti ensimmäisillä kerroilla läpi ilman minkäänlaista kontrollia, mutta nostettuani esteitä hieman korkeammalle, se alkoi jo työskennellä ratsastajansa kanssa eikä tätä vastaan. Tamman tekniikka oli pyörivää ja eteenpäinpyrkivää, mutta se kuunteli nyt hyvin ja keskittyi esteisiin.
Jumppasarjalta siirryimme korkeampiin esteisiin, joita saitte tulla erilaisissa lähestymisissä, kaikkein parhaiten teiltä sujui hieman vaikeammat tiet, joissa kummankin piti keksittyä siihen. Helpoimmissa Puuha taisi hieman kyllästyä ja kiihdytteli tuon tuosta vähän liikaakin. Yllättävää kyllä, ei tamma pudottanut yhtäkään estettä tunnilla, se oli hyvin tarkka jaloistaan ja antoi kyllä kaikkensa esteiden päällä. Niiden välistä toimintaa teidän pitäisi vielä hioa, mutta tänään kaikki sujui kyllä hyvin.

Ryhmä 2 koulu
Iivari - Meáirleach, http://zen.myartsonline.com/hevoset/leksu.html
Leksun valmennus sujui tänään lähes ongelmitta, se oli hyvin kuulolla ja taisi oikeasti vähän jopa innostua päivän tehtävistä. Varsinkin pohkeenväistöt ja niiden jälkeen nostettavat laukat tuntuivat sujuvan todella hyvin, mutta osasi ori myös hyvin hallita itsensä siirtymisissä. Laukan tahdin säilyttämisessä pitäisi vielä tehdä vähän työstämistä, sillä Leksu yritti vähän turhan useasti laiskotella ja jäädä hieman alitempoon. Reippaalla ratsastuksella sekin saatiin kuitenkin hoidettua. Loppuraveissa ori näytti jo todella hyvältä ja rennolta, liike lähti hienosti ihan takajaloista saakka.

Mari H - Bonnie Ring xx, http://www.high-hopes.ws/reciente/bonnie.htm
Bonnien kanssa oli tänään ilo työskennellä, taisi sekä tammalla, että omistajalla olla oikein hyvä päivä. Pidin tarkoituksella tehtävät mahdollisimman mielenkiintoisina, sillä olit kertonut, että tylsistyessään Bonnie ei jaksa enää suorittaa annettuja tehtäviä huolellisesti. Teitte paljon pohkeenväistöjä ja lisäyksiä varsinkin ravissa, mutta myös laukassa. Käyntiosuudella tamma yritti vähän kiirehtiä turhan paljon ja saitkin tehdä vähän töitä saadaksesi sen venyttämään askeltaan, eikä vain juoksemaan alta. Laukanvaihdot sujuivat myös oikein mallikkaasti ja Bonnie selvästi tykkäsi niistä.

Larissa - Ce's Londonbirdie - http://lactea.weebly.com/roosa
Roosan valmennus sujui todella mallikkaasti ja tamma väläytteli todella hienoja lisäyksiä. Pohkeenväistöt sekä taivutukset sujuivat myös hyvin, Roosa tuntui todella tasapainoiselta ja mielyttämishaluiselta hevoselta, ainakin tänään. Kaikkein koottuimpien askellajien kanssa tammalla oli ehkä eniten ongelmia, mutta niissäkään ei mitään hirmuisen isoja. Kannattaa ehkä kotonakin treenatessa vähän keksittyä siihen kokoamiseen ja varsinkin ravissa, ettei liike pysähdy liikaa. Laukassa tilanne näytti paremmalta, mutta sitäkin kannattaa treenata hieman. Roosa oli kyllä ihanan letkeä ja rento koko valmennuksen ajan, eikä jännittynyt edes hankalimmissa tehtävänannoissa, vaan kulki kunnialla niidenkin läpi.

Loci - Balinqa Anya ox, http://locinmussut.weebly.com/balinqa-anya-ox.html
Bali hötkyili tänään melko paljon, mahtoikohan johtua tuulisesta säästä, vai pienten vesipisaroiden ropinasta maneesin kattoa vasten. Kun alkuhermostuksesta oltiin päästy, tehtävien suorittaminen sujui jo vähän paremmin, mutta kyllä tammasta näki, ettei se voinut keskittyä ihan täysillä. Irroittavien laukkatehtävien jälkeen rentoutuminen meni jälleen vähän pidemmälle, jonka jälkeen raviväistöt ja taivutukset alkoivat mennä läpi jo kunnialla. Lopputunnissa se olikin hyvin rento ja kulki todella hyvin eteen ja alas, eikä välittänyt kamalasti enää sateen ja tuulen äänistä. Pääsimme jopa vähän kokeilemaan vastalaukkoja, eikä Bali tuntunut kireältä, vaan suoritti tehtävän hienosti rentoutuneena.

Mila - Kings Calinka, http://milanyksi.weebly.com
Linka oli ehdottomasti rennoin ja mielyttämishaluisin hevonen päivän ratsukoista. Se kulki hyvällä tahdilla ja näytti todella pehmeältä, jos niin voi sanoa hevosesta. Keskiravit sujui ehkä parhaiten, sillä tamma venytti jalkaa hyvin eteen ja myös liike oli myös näyttävä hieman ylöspäin suuntautuvilla askeleilla. Laukassa Linka kulki alkuun ihan vähän etupainoisena, mutta korjaavilla avuilla saatiin myös takapää alle ja liikkeelle, jolloin etupainoisuus katosi kokonaan. Vastalaukat olivat ainoa tehtävän tänään, joka tuntui aiheuttavan vähän epätasapainoa tammassa ja se meinasi väkisin vaihtaa myötälaukkaan aluksi. Toistojen jälkeen tasapaino onneksi löytyi jälleen ja näin vastalaukoistakin tuli sujuvia ja hienoja.

Ryhmä 3 esteet (avoinna vain Funnelissa asuville hevosille)
Hilja, Wellwind's Agape, http://ginansivut.weebly.com/
Gina kulki todella hienosti eteen ja alas heti ensimetreiltä alkaen. Rakensin radalle kaksi sarjaa ja muutaman yksittäisen okserin ja trippelin. Alkuverryttelyiden jälkeen saitte tulla suurta kahdeksikkoa, joiden ääripäissä tuli vaihtaa laukka esteen päällä. Tamma tajusi tehtävän samantien ja siirryimmekin seuraavaan melko pian. Nyt tulitte kolmoissarjaa ja heti perään kaksoissarja maneesin kummallakin pitkällä uralla. Gina vähän kiihdytti kolmoissarjan viimeiselle esteelle, mutta selvisi ylitse. Seuraavalla kerralla se kulki jo paljon paremmin tuntumalla ja nyt hypyissä ei ollut mitään vikaa.
Hyppyytin teitä vielä hetken aikaa kaikilla esteillä erilaisilla lähestymisillä ja yhteistyönne sujui moitteetta.

Ryhmä 4 koulu (avoinna vain Funnelissa asuville hevosille)
ei osallistujia

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa