Valmennus 3-4 vuotiaille 27.04.2012

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Valmennus 3-4 vuotiaille 27.04.2012

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 24.04.12 16:06

Funnelin pihassa on taas ruuhkaa, kun Heidi päättää pitää valmennuksen nuorille ratsunaluille 27.04.2012.

Mukaan pääsee siis 3-4 vuotiaat ratsut, tarkoituksena olisi harjoitella vähän siirtymisiä, pohkeiden hyväksymistä ja kulmien ratsastusta. Valitettavasti kenttämme on sen verran pieni, etten ota sinne enempää kuin 3 ratsukkoa, joten nopeus on valttia.

Annan jokaiselle ratsukolle palautteen valmennuksesta, jotta tiedätte miten meni ja mitä asioita tulee hioa ennen kilparadoille syöksymistä.

Ilmottautumiseen ratsastajan ja ratsun nimi sekä ratsun osoite.


Osallistujat 3/3:
Yogi - Carpe Diem W!
Kommentti:
Dimma saapui Funneliin ilmoittaen kaikille tulleensa paikalle. Tarhojen aidat taisi joutua vähän koetuksille, kun oripojat koittivat nähdä edes silmäyksen tästä kauniista neitokaisesta. Ripeän varustautumisen ja selkäännousun jälkeen ratsastitte kentälle ja pyysin suorittamaan itsenäiset alkuverryttelyt sillä välin, kun odotimme muita ratsukoita.
Aloitimme työskentelyn ravissa, huomasin Dimmalla olevan tänään taipumusta vähän ylisuorittamiseen. Se kulki vähän liian pienessä paketissa ja sen mielyttämishalu johti pieneen epätasaisuuteen rytmissä. Kehoitin antamaan vähän löysää ohjaa ja pitämään vain kevyen kontaktin satulaan, niin, että tamman tuli itse hakea tasapaino ja miettiä vähän. Pienen ajan kuluttua Dimma rentoutui selkeästi ja muuttui melkein eri hevoseksi, sen korvat laskeutui rennosti sivuille ja askel muuttui pehmeämmäksi ja tasaisemmaksi.
Ensimmäinen tehtävä oli ratsastaa neliöuraa ja ennen jokaista kulmaa siirtää hevoset käyntiin sekä ratsastaa kulma käynnissä käyttäen sisäpohjetta. Dimmalle tehtävä ei tuottanut vaikeuksia, se hyväksyi pohkeen heti ja näyttikin lopuille hevosille hyvää esimerkkiä. Muutaman kierroksen jälkeen Dimma sai johtaa suunnanmuutosta ja suorititte tehtävän loistavasti toiseenkin suuntaan.
Seuraavaksi oli vuorossa siirtyä pääty-ympyrälle yksitellen ja tehdä neljä siirtymistä ravin ja laukan välillä. Dimma haki ensin hieman turhan ponnekasta laukkaa ja ette meinanneet saada mahtumaan neljää siirtymistä yhteen ympyrään. Onneksi muutaman kerran jälkeen tammakin tajusi, että lyhyemmästä laukasta on helpompi siirtyä raviin ja tehtävä alkoi sujumaan teidänkin osalta hyvin.
Lopuksi saitte tehtäväksi ratsastaa ravissa kahdeksikkoa, jossa piti kääntää hevonen pelkällä pohkeella. Dimma halusi alkuun juosta pois alta eikä käsittänyt tehtävänantoa, mutta kun asetin teille muutaman kartion avuksi, niin alkoi tammakin taas rentoutumaan ja suoriutumaan hienosti.
Kaikenkaikkiaan loistava ratsukko, toivotaan, että teistä tulee tulevaisuuden kilpakenttien voittamatton parivaljakko!

Charola - Clyde's Pontus
Kommentti:
Ensivaikutelmani Pontuksesta oli, että onpas lunki oripoika. Herra tepasteli kentälle kuin vanhakin tekijä ja silmäili heppakavereita rauhassa. Alkuverryttelyn aikana huomasin kuitenkin, että tämä rentous ei säilynyt ihan niin hyvin ratsastuksessa, kuin olisi voinut toivoa.
Verryttelyjen jälkeen jäitte raviin, ratsastit oria todella pienillä avuilla ja se tuntui ottavan nokkiinsa pienestäkin virheestä tai epätasapainosta. Pyysin ratsastamaan Pontuksen pienelle ympyrälle ja ratsastamaan sitä kännökseen ulkopohkeella. Ori teutaroi pariin otteeseen, mutta alistui onneksi melko pian ja alkoi hyväksymään ulkopohkeen. Vaihdoitte suuntaa ja teitte saman uudestaan, tällä kertaa Pontus tajusi tehtävän heti ja totteli kuuliaisesti.
Ensimmäinen tunnin tehtävä aiheutti teille hieman hankaluuksia, sillä piti ratsastaa neliöura, jonka kulmat mentiin käynnissä. Ensin keskityit täysin saamaan orin käyntiin ennen kulmaa ja neliöstä uhkasi monta kertaa tulla monikulmio. Pikkuhiljaa sait Pontuksen tottelemaan hidastavia apuja ja pystyit keskittymään myös kulmien ratsastamiseen. Toiseen suuntaan kulmat sujuivat jo huomattavasti paremmin! Seuraavaksi tehtävät laukka-ravi siirtymiset ympyrällä sujuivat teiltä täydellisesti. Pontus oli avuillasi ja ratsastitte sulavasti neljä siirtymistä ympyrän sisällä.
Viimeinen kahdeksikkotehtävä osottautui hieman hankalaksi, sillä ori ei meinnut millään totella pelkkiä pohjeapuja. Jouduit monesti ottamaan ohjan avuksi käännöksissä, mutta tarpeeksi monen toiston jälkeen tehtävä otti tuulta siipiensä alle ja Pontuksen vihdoin tajutessa mitä siltä pyydettiin oli suoritus vähintään kympin arvoinen. Teillä sujui oiken hyvin, voisit jatkossa siedättää Pontusta hyväksymään vähän vahvempia apuja, jottei se hätkähdä aina kun jalkaa siirtää pari milliä. Kiitokset teille.

Pierre - Mörkövaaran Luoti
Kommentti:
Voi mikä suloinen otus sieltä kopista ilmestyikään isojen puoliveristen seuraksi! Luoti aloitti valmennuksen tietysti testailemalla äänihuuliaan pariin otteeseen ja saikin tarhoissa seisovien hevosten huomion suhteellisen nopeasti. Päästyänne kentälle Luoti rauhottui vähän ja keskittyi hetkittäin ihan työntekoonkin.
Alkuverryttelyiden jälkeen aloitimme neliöuran ratsastamisen, Luoti toimi ihan hyvin, mutta huomasin sen yrittävän jatkuvasti päästä vähän muita helpommalla. Aina kun tarkkaavaisuutesi herpaantui, ori teki liikkeet vähän sinne päin. Pyysin sinua tekemään huolellisesti jokaisen kulman ja käyttämään molempia pohkeita selkeästi käännöksissä. Luoti palasi takaisin työntekoon ja vaihdoimme suuntaa. Tällä kertaa kulmat näyttivät oikein hyviltä ja poni jaksoi keskittyä todella hyvin tehtäviin.
Seuraavaksi saitte tehdä kukin vuorollanne laukkaympyrän, johon tuli sisältää neljä siirtymistä ravin ja laukan välillä. Luoti innostui tehtävästä vähän ehkä liikaakin ja näytteli muille ratsukoille miten kevyesti ponin takapää nousee. Ilohetkien päätyttyä pääsitte taas tehtävän pariin, siirtymiset paranivat joka kerta huomattavasti.
Siirtymisten jälkeen oli vuorossa osalle haasteellinen tehtävä, nimittäin kahdeksikon ratsastaminen pohkeilla kääntäen. Luodin vuoro oli viimeisenä, mutta poni osottautuikin kaikista ketterimmäksi. Kaksi muuta nuorikkoa eivät meinanneet millään mahtua kahdeksikolle ja pyrkivät koko ajan ulos, mutta Luoti näytti mallikkaasti miten hyvin pikkuponi kääntyy. Loppujenlopuksi minun piti pyytää sinua jopa suurentamaan hieman voltteja, sillä ori oli päättänyt kääntyä kolikon päällä.
Hurjan hienoa, ponimaista menoa. Tältä ratsukolta ei jäänyt asenne puuttumaan!

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa