Hilja & Wellwind's Agape

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 12.07.13 18:50

Hiljan ja Ginan päiväkirja


Viimeinen muokkaaja, Hilja pvm 06.06.14 21:35, muokattu 7 kertaa

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 13.07.13 0:41

13. heinäkuuta -13 ~ Ginaan tutustumista maasta käsin

Kävelin tamman luo nappaamani ruohotupun kanssa. Pidin vasenta kättä, jossa oli ruohoa, näkyvillä ja oikeaa kättäni, jossa puristin riimunnarua, selkäni takana.
- Moi Gina, tervehdin tammaa. Poni nosti päänsä ruohosta ja katseli minua arvioiden. En mä sun ruohojas tarttee, on mulla tässä omatkin, se tuntui sanovan ja jatkoi syömistä. Naurahdin. Heitin ruohot maahan ja astelin Ginan luo. Nappasin riimusta kiinni ja kiinnitin violetin riimunnarun riimuun. Ajatella tässä on minun ponini, minun aivan oma ponini. Annin ponin haistella kättäni hieman, kunnes käänsin sen ympäri ja lähdin taluttamaan kohti laitsan porttia.

Gina seurasi minua kiltisti, emme menneetkään yksäritalliin, vaan kentälle. Ajattelin tehdä maastakäsin työskentelyä Ginan kanssa. Halusin luoda poniin hyvän luottamussuhteen, vaikka siinä kestäisikin kauan.

Kentällä ei ollut ketään. Talutin Ginan kentälle ja aloitin vain taluttelemalla sitä ympäriinsä. Tein kaarroksia ja pysähdyksiä. Tamma ei meinannut malttaa pysähtyä, mutta joskus tuli hyviäkin pysähdyksiä. Otin myös muutamat peruutukset, jonka jälkeen pysäytin Ginan ja menin seisomaan sen eteen. Gina heitteli päätään ja potkaisi takajalallaan ilmaa, paarmat ärsyttivät sitä. Peruutin muutaman askeleen ja poni otti muutaman eteen. Sen jälkeen se pysähtyi mallikkaasti ja peruutti rauhassa, kun astuin tammaa lähemmäs.
- Hyvä tyttö.

Olin ottanut muutaman porkkanan palan taskuuni ja aioin kokeilla venyttelyjä Ginan kanssa. Laitoin pokkanan palan tamman etujalkojen väliin. Gina peruutti ja yritti napata herkun.
- Pönttö, kokeilaanpas uudestaan, sanoin ja naurahdin vähäsen. Asetin namin samaan paikkaan ja tällä kertaa Gina otti sen venyttämällä kaulaansa. Toistin sen vielä useasti ja kun meni hyvin, lopetin. Kehuin tammaa ja silitin sitä. Nämä harjoitukset saisivat riittää tältä päivältä, joten lähdin taluttamaan ponia kohti yksäritallia.

Ginan karsinan ovessa luki "Wellwind's Agape", joten löysin sen hyvin. Karsina oli tilava, muistaakseni oli varsomiskarsina. Sidoin tamman kiinni ja menin hakemaan sen harjapakin. Yksärien omistajilla oli iso ja tilava huone, vähän olohuoneen kaltainen paikka. Siellä oli pieni keittiö, sohva, vessa yms. Eksyin huoneeseen, jossa oli hevosten varusteet. Katsoin samalla missä Ginan varusteet olivat ja sitten otin harjapakin ja suunnistin takaisin Gina luo.

Otin käteeni harjan ja menin Ginan karsinaan. Tamma luimi vähän, mutta en välittänyt siitä ja aloin harjaamaan Ginaa. Silloin tällöin ponitamma luimi, mutta kyllästyttyään se vain katseli ympärilleen ja lepuutti takastaan. Putsasin myös kaviot ja selvitin harjaa. En ajatellut mennä ratsastamaan vielä tänään. Tänään vain tutustuin tammaan, ehkä sitten ensi kerralla nousisin selkään.

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 14.07.13 16:05

14. heinäkuuta -13 ~ Ensimmäinen ratsastuskerta

Talutin Ginaa kohti yksäritallia, tamma tanssahateli löysän riimunarun päässä. Mitäköhän arabia se nytkin leikkii, mietin mielessäni. Avasin yksäritallin oven ja vein tamman hoitoboxille. Kun Gina oli varmasti kiinni molemmilta puolilta lähdin hakeman harjapakkia, jonka löysinkin sieltä minne sen viimeksi jätin. Palasin pakki kourassa tamman luo ja aloin harjaamaan Ginan ruskeaa karvapeitettä.

Harjasin tamman perusteellisesti ja puhdistin vielä kaviot. Gina käyttäytyi ihan hyvin, välillä sähelsi jotain pientä. Lähdin vaihtamaan nahkasaappaitani jalkaan. Olin tuonut kypärän, yleisraipan ja saappaani yksäritalliin. Vaihdettuani saappat otin käsiini Ginan koulusatulan ja normaalit suitset. Kävelin tavarat käsissäni tamman luo ja laitoin suitset roikkumaan naulasta, kun menin laittamaan satulaa. Gina ei tehnyt mitään show'ta satulasta ja satulavyökin meni hyvin kiinni. Taputin tamman kaulaa, joka vain luimuili takaisin. Nappasin suitset käsiini ja aukaisin niputuksen. Laitoin Ginan riimun sen kaulalle ja heitin ohjat myös kaulalle. Annoin kuolaimia tammalle, joka piteli hampaitaan tiukasti kiinni, mutta avasi kuitenkin. Tiesin jo, että tamma oli herkkä korvistaan, joten varoin niitä. Varovasti sain suitset Ginalle ja aloin laittamaan remmejä kiinni.

Kun Gina oli varustettu ja minäkin oli hakenut kypäräni ja raipan, lähdin taluttamaan tammaa ulos. Vein Ginan kentälle ja kiristin vyötä muutamalla reiällä. Gina pyöri ympyrää ja ei meinannut pysyä paikoillaan.
- Gina! tuhahdin ja tamma pysähtyi. Katsoin jalustimet suunnilleen oikean pituisiksi ja nousin jakkaran päältä selkään. Tamman selkä oli kapea, en ollut kovin korkealla. Jalustimet olivat sopivat ja käskin tamman maiskautuksella käyntiin. Gina käveli pää korkealla reipasta käyntiä. Menin alkukäyntejä reippaasti, kunnes otin ohjat. Tein pysähdyksiä, voltteja ja kaaria molempiin suuntiin. Tamma taipui ihan kivasti, mutta käveli edelleen pää taivaassa. Pysähdykset meinasivat tulla vähän myöhässä. Keksin meille tehtävän; toinen pitkä sivu pohkeenväistöä, toinen avoa, lyhyillä sivuilla voltit ja pysähdys sen jälkeen. Aloitin voltilla ja sen jälkeen tuli pysähdys. Nyt pysähdys sujui hyvin. Gina yritti raviin, mutta pidätteillä se kuitenkin meni käyntiä. Tamma totteli istuntaa hyvin ja huomasin, että piti ratsastaa todella rauhallisesti. Väistöissä se kenkkuili vähän, mutta saimme hyviäkin väistöjä, sama oli avojen kanssa.

Nostin ravin ja Gina yritti livistää superhyperreippaaseenraviin. Pidätin istunnalla ja äänellä. Tein ympyröitä ja siirtymisiä käyntiin ja takaisin raviin. Siirtymiset sujuivat hyvin ja vaihdoin suuntaa täyskaarrolla.

Kun olin mennyt ravissa riittävän kauan annoin Ginalle laukkapohkeet. Tamma hypähti voimakkaasti eteen ja nosti ilmavan laukan. Pidätin Ginaa ettei se laukannut aivan päättömästi. Menin ympyrälle ja laukkasin ympyrällä. Siirsin raviin, vaihdoin suunnan ja laukkasin toiseenkin suuntaan. Menin taas ympyrällä, ettei vauhti kiihtynyt liikaa. Kun laukka oli reipasta, mutta ei ryntäilyä jatkoin uralla ja kierroksen laukattuani siirsin suoraan laukasta käyntiin. Taputin Ginaa ja annoin pitkät ohjat. Lopuksi se oli laukannut tosi kivan tuntuisesti.

Levähdimme hetken, kunnes taas otin ohajt. Ajattelin vielä vähän ravailla, joten nostin ravin. Gina ravasi aika reippaasti, mutta muutamalla pidätteellä tamma hiljensi ja ravasi rauhassa. Pian se myös hakeutui peräänantoon. Otin vielä muutaman laukkapätkän, jolloin Gina laukkasi todella hyvin. Siirtyessäni käyntiin ja antaessani pitkät ohajt olin todella tyytyväinen. Lämmettyään tamma oli tosi kiva, mutta se alkutunti oli ollut aika taistelua. Tänään olin mennyt vain kaikki askellajit läpi ja jotain pientä, ehkä sitten ensi kerralla menisin jotain raskaampaa. Silittelin Ginaa ja käveltyäni sopivasti tulin kaartoon. Nousin selästä ja löysäsin satulavyötä. Nostin vielä jalustimet ylös ja lähdin taluttamaan tammaa kohti yksäritallia.

Tallissa vein Ginan hoitoboxille ja otin siltä varusteet pois. Suitsien tilalle laitoin riimun ja lähdin viemään varusteita paikoilleen. Kuolaimet kävin pesemässä ja suitset niputin ennen, kun vein paikoilleen. Vaihdoin nopeasti kengät tennareihin ja menin takaisin Ginan luo. Otin pesarilta vesiämpärin ja tamman harjapakista otin sienen, jonka kastelin ja sillä pesin tamman hikisiä kohtia. Putsasin Ginan kaviot ja vein harjapakin paikoilleen. Palattuani silittelin tammaa hetken vielä, kunnes lähdin viemään sitä laitumelle. Gina seurasi perässäni kiltisti ja päästettyäni sen vapaaksi laitumelle tama lähti pukkilaukkaa kohti muita hevosia. Ja minä kun erehdyin luulemaan, että se oli vähän väsynyt ratsastuksesta...

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 26.08.13 16:25

11. elokuuta -13 ~ Puomeja ja tihkusadetta

Ponnautin itseni vimmatusti pyörivän ponini selkään. Kaivoin jalustimet jalkoihini ja keräsin ohjia ripeästi tuntumalle. Rauhoittelin Ginaa äänellä ja ohjasin tamman takaisin kaartoon. Kun poni viimein pysähtyi hetkeksi paikoilleen kurotuin kokeilemaan satulavyön kireyttä, todettuani sen sopivaksi nousin istumaan suoraan ja Gina lähti reipasta käyntiä eteenpäin.

Menin alkuun käyntiä pitkin ohjin ja pikku hiljaa aloin keräilemään ohjia tuntumalle. Gina heilutti päätään ja huiski hännällään. Aurinko oli mennyt pilveen ja ilma viileni hieman. Pieni vilun väre kulki selkää pitkin ja kaduin, että olin jättänyt hupparini talliin. Rauhoittelin ponia pysähdyksillä ja volteilla. Otin muutaman väistönkin molempiin suuntin ja Gina alkoi kulkemaan ehkäpä hieman rauhallisemmin. Kuitenkin tuntui, että se voisi räjähtää altani hetkenä minä hyvänsä ja asteli hermostuneesti kentän hiekkaa pöllyttäen.

Maiskautin hieman ja Gina ponnahti salaman nopeasti raviin. Poni kulki pää ylhäällä ja hermostuneesti. Ratsastin itse mahdollisimman rauhallisesti ja kehuin tammaa hyvien pätkien jälkeen. Ravasin molempiin suuntiin ja lämmittelin tammaa isoilla ympyröillä ja otin muutaman käyntiin siirtymisen. Gina liikkui energisesti ja isoilla liikkeillä. Pitkillä sivuilla otin loivaa avotaivutusta tai väistöjä. Kun Gina oli jo lämmennyt jonkin verran siirsin käyntiin ja annoin ohjien valua sormieni läpi pidemmiksi. Tamma pärskähti pienesti ja venytti kaulaansa maata kohti.

Irroitin jalustimet jaloistani ja nostin satulan eteen ristiin. Keräsin ohjia tuntumalle ja ryhdistäydyin satulassa. Käytin hieman pohjetta ja Gina siirtyi raviin. Tamma ravasi isolla liikkeellä ja se pompotti hieman. Pyrin mukautumaan liikkeisiin mahdollisimman hyvin ja pian pystyin istumaan satulassa juurikaan pomppimatta.

Ohjasin Ginan keskiympyrälle ja nostin myötälaukan. Tamma siirtyi vauhdikkaasti laukkaan ja heilautti päätään. Taivutin sisälle ja pidätin ponia. Hetken se heilutteli päätään ja huiskautti kerran hännällään, mutta hidasti hieman. Laukka ei pomppottanut satulassa kauheasti ja keskityin rauhoittelemaan Ginaa. Siirryin ympyrältä kiertämään kenttää ja tein välillä ympyröitä tai tempovaihteluja. Vaihdoin laukan ravin kautta ja laukkasin toiseenkin suuntaan samalla tavalla.

Siirtyessäni käyntiin laskin jalustimet alas ja laitoin jalkoihin. Annoin Ginalle pitkät ohjat. Katsahdin taivaalle ja näin suuria tummia pilviä. Pian alkaisi satamaan, joten pysäytin tamman ja nousin selästä. Otin ohjista kiinni ja lähdin taluttamaan Ginaa maneesille.

Menimme maneesiin, joka oli tyhjä. Suljin oven huolellisesti ja talutin Ginan kaartoon. Nousin tamman satulaan ja maiskautettuani Gina siirtyi reippaasti käyntiin. Maneesiin oli laitettu puomeja toiseen päätyyn, joten ajattelin mennä niitä vielä.

Otin ohjat tuntumalle ja nostin ravin. Kevensin rauhallisesti ja Ginakin malttoi mennä rauhassa. Kiersimme maneesin muutaman kerran ja sitten istuin harjoitusraviin. Annoin Ginalle laukka-avut ja tamma nosti laukan. Tein muutaman ympyrän laukassa ja sitten menin laukkapuomeja kohti. Ohjasin ponin puomeille tasapainoisessa laukassa ja tamma laukkasi puomien yli innokkaasti. Taputin Ginan kaulaa nopeasti ja tulin puomit uudestaan samalla tavalla.

Siirsin Ginan raviin ja vaihdoin suunnan. Nostin myötälaukan ja ohjasin tamman puomeille. Gina alkoi kuumentumaan, mutta malttoi laukata puomit rauhallisesti. Tulin puomit vielä muutaman kerran laukassa ja sitten siirsin raviin. Ravailimme rauhassa maneesia ympäri ja sitten siirisin käyntiin ja annoin pitkät ohjat.

Menin hetken käyntiä ja sitten pysäytin tamman kaartoon. Jalkauduin selästä ja lähdin tallia kohti nostettuani jalustimet ylös ja löysättyäni satulavyötä. Tamma liikkui reippaasti vierelläni ja katseli ympärilleen. Ulkona oli alkanut satamaan, mutta tamma ei kiinnittänyt huomiotaan siihen.

Talutin Ginan yksäritalliin ja vein omaan karsinaansa. Aloin purkamaan tammalta varusteita ja vein ne paikoilleen varustehuoneeseen. Kun palasin tamman luo laitoin Ginalle riimun ja kiinnitin riimunnarulla kalteriin. Nappasin harjapakista harjan ja aloin harjaamaan tammaa, vaikka se olikin ihan puhdas.

Puhdistin vielä kaviot ja päästin tamman vapaaksi karsinaansa, kunnes vein harjat paikoilleen ja hain Ginalle omenan palan palkkioksi. Laitoin herkun tamman ruokakuppiin ja menin vaihtamaan vaatteita. Vaihdettuani ratsastushousuni farkkuihin ja saappaat tennareihin menin Ginan luo. Otin riimunnarun käsiini ja avasin oven, napsautin narkin riimuun ja talutin tamman ulos. Ulkona tihkutti hieman, kun avasin tammalaitumen portin ja päästin Ginan vapaaksi.

Kello näytti jo varttiavaille seitsemää, joten päätin hakea vain kamani yksäritallista ja lähteä kotiin. Vielä olisi läksyjä tekemättä, kun en koulun jälkeen kerennyt kaikkia tehdä. Kävelin varustehuoneeseen ja nappasin laukkuni olalleni. Astelin takaisin pihalle ja vilkaisin nopeasti tammalaidunta, joka oli melkein syöty loppuun. Nostin paksun hupparini hupun päähän ja suuntasin menoni kohti bussipysäkkiä.

Tää tarinan puolikas on lojunut koneella jo vaikka kuinka kauan ja nyt sitten vasta kirjoitin loppuun :>

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 28.10.13 16:20

28. lokakuuta -13 ~ Kuvia syksyltä

Ollaan treenailtu Ginan kanssa paljon tässä syksyllä. Yhteistyö on sujunut ihan mukavasti ja joka päivä opin Ginaa yhä enemmän.

Kuvien laatu on aivan kauheeta! En kerennyt ottaa valosan aikaan kuvia, niin tuli ihan pimeitä ja tärähtäneitä ja vaikka mitä, että toivottavasti saatte jotain selvää ees xd Ja olin vielä niin laiska etten edes jaksanut värittää tai mitään.

https://redcdn.net/ihimg/photo/my-images/196/yaxa.jpg/
Koulua kentällä
https://redcdn.net/ihimg/photo/my-images/545/mmdz.jpg/
Esteitä maneesissa
https://redcdn.net/ihimg/photo/my-images/826/cq5d.jpg/
Koulua pellolla, huomatkaa vähän lunta maassa, jotka sulivat jo pois.
https://redcdn.net/ihimg/photo/my-images/856/92si.jpg/
Taluttelua alkusyksystä

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 12.11.13 16:22

12. Marraskuuta -13 ~ Rauhallinen maastolenkki

Kello näytti jo puoli seitsemän, kun pysäytin Ginan yksäritallin eteen. Tamma katseli ympärilleen pää korkealla. Laskin jalustimet alas ja kiristin satulavyötä muutamalla reiällä. Gina asteli rauhattomana paikoillaan. Rauhoittelin sitä äänellä ja kiristin ohjia. Ponkaisin selkään ja kaivoin jalustimet jalkoihin. Ohjasin innokkaan tamman pimeälle metsätielle. Ensiksi Gina hieman epäröi, mutta pienellä kannustukselle poni asteli suoraan tielle. Sytytin otsalampun päälle. Gina katseli valoa, joka osoitti sen eteen, mutta ei pelännyt sitä.

Olin varustanut Ginalle normi varusteiden lisäksi heijastimia. Jokaisessa jalassa oli heijastisuojat, minulla oli heijastinliivi ja otsalamppu. Olin ajattelut hankkia vielä jonkun heijastinloimen Ginalle, että meidät varmasti nähtäisiin. Varmistin, että puhelimeni oli äänettömällä taskussani.

Annoin Ginan kävellä puolipitkällä ohjalla reipasta käyntiä. Oli aivan hiljaista, tamman askelten ääniä lukuunottamatta. Ympäröivästä pimeästä metsästäkään ei kuulunut mitään. Aloin hyräilemään hiljaa, jotain mieleeni jäänyttä biisiä. Ginan korvat kääntyilivät hieman, mutta pysyivät eteenpäin suuntautuneina.

Ratsastin melkein koko ajan käyntiä. Otin muutaman ravipätkän ja reipasta laukkaa. Menin aika lyhyen lenkin, kun kello oli paljon ja piti hoitaa Gina ennen, kun lähtisin kotiin. Saavuin tallin pihaan seitsemän jälkeen. Hyppäsin selästä ja talutin tamman yksäritalliin sen omaan karsinaansa.

Otin varusteet Ginalta ja vein varustehuoneeseen. Harjasin vielä läpi ja puhdistin kaviot, kunnes hain loimen sille selkään. Hain reppuni ja sitten menin ulos. Ulkona oli jo aivan pimeää ja oli kylmä. Kävelin bussipysäkille ja jäin siihen odottamaan seuraavaa bussia.

Joo lopus tuli vähän kiire... Rolling Eyes 

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 12.12.13 14:55

12. joulukuuta -13 ~ Koulutreeniä maneesissa

Istuin auton takapenkillä ajatuksissani. Puhalsin ikkunaan ja siihen muodostui huurua. Otin lapasen kädestäni ja kirjoitin ikkunaan "moi" ennen, kun huuru haihtui pois. Auto kääntyi tutulle tielle, Funnelin tielle. Tie oli loskan peitossa ja kuulin, kun auton renkaat sutivat hieman. Auto pysähtyi tallin pihaan ja avasin turvavyön.
- Kiitti, kiitin kyydistä ja nousin autosta. Nappasin tallikassini käteeni ja suljin oven reippaasti.

Tänään olin päättänyt ratsastaa kunnon koulutreenin Ginalla, kun ratsastelu oli meinannut lipsua pelkäksi rennoksi  maastoiluksi. Ginakin kaipasi jo "kunnon" ratsastelua, kun tuota energiaa meinasi riittää turhaan säpsyilyyn. Nyt siis tamma joutuisi kunnolla töihin.

Harjasin ja varustin tamman reippaasti. Sitten puin itselleni vielä saappaat ja kypärän päähän. Otin tallin käytävältä jonkun kuluneen raipan, joka oli varmaan joltain joskus unohtunut sinne. Ajattelin nyt lainata sitä, kun omani oli pikkutallissa. Astelin Ginan karsinalle ja avasin oven. Nostin ohjat kaulalta käsiini ja lähdin taluttamaan tammaa ulos.

Menin alkuun pitkät alkukäynnit ja kun keräsin ohjat tuntumalle. Aloin tekemään tälläistä tehtävää. Siirryin pääty-ympyrälle, jossa aloin tekemään käynnissä tempovaihteluja. Ajattelin aloittaa ratsastuksen rauhallisesti kuulostelemalla millä päällä Gina olisi. Yllätyksekseni tamma totteli kuuliaisesti apujani eikä sähläillytkään omiaan. Vaihdoin suunnan ja menin tempovaihteluja tähänkin suuntaan, kunnes nostin ravin. Tein pitkille sivuille kiemurauraa ja lyhyille sivuille harjoitusravissa ympyrän väistäen.

Tätäkin tehtävää menin molempiin suuntiin. Gina oli energisen tuntuinen ja sainkin pidätellä tammaa. Kuitenkin poni ravasi lennokkaasti ja harjoitusravissa olikin aluksi vaikea istua, kun yleensä Gina ei ravannut niin isolla liikkeellä. Tamma väisti hyvin, vaikka itse mokailinkin, kun huomaamattani meinasin kallistua eteenpäin.

Sitten jatkoin suoraan, en tehnyt mitään ympyröitä tai kiemuroita enään. Siirsin käyntiin ja annoin pidempää ohjaa Ginalle. Tipautin jalustimet jaloista hetkeksi. Mietin sitten mitä seuraavaksi tekisin. Ainakin aiheena olisi laukka.

Keräilin ohjat tuntumalle välikäyntien jälkeen. Annoin laukka-avut ja Gina syöksähti tulisesti laukkaan. Otin muutaman isomman pidätteen, niin tamma hiljensi vauhtiaan. Nousin kevyeen istuntaan ja annoin ponin laukata reipasta laukkaa maneesin ympäri muutaman kierroksen verran.

Gina heilautti häntäänsä, kun istahdin tiiviisti satulaan ja aloin pidättelemään tammaa. Enempää protestoimatta poni hiljeni käyntiin. Pidätin Ginaa lisää ja tamma pysähtyi. Hetken se tanssahteli, kunnes pysähtyi täysin. Peruutin muutaman askeleen ja annoin sitten Ginan mennä käyntiä.

Aloitin seuraavaksi tämänlaisen harjoituksen. Lyhyen sivun keskellä laukannosto, kokorataleikkaa ja sitten jatkettiin lyhyt sivu vastalaukassa, kunnes seuraavalla pitkällä sivulla siirryttiin raviin ja ravattiin seuraavalle lyhyelle sivulle, josta nostettaisiin laukka ja tehtäisiin sama tehtävä.

Ponitammani kuumeni tehtävää tehdessäni ja raviin siirtyminen tuotti hieman ongelmia. Laukassa yritin istua mahdollisimman tasaisesti ja hiljaa, sillä vastalaukassa Gina vaihtoi helposti laukkaa, jos istuntani horjahteli. Onnistuinkin omasta mielestäni hyvin.

Tulin loppuun vielä myötälaukassa pituushalkaisijalle ja tein pari laukanvaihtoa. Siirryimme käyntiin ja annoin ohjien lipsua sormieni läpi pidemmiksi. Tamma pärskähteli tyytyväisesti. Kehuin Ginaa ja samalla silitin sen kaulaa. Ohjasin tamman maneesin reunalle, jonne olin enkkuviltin jättänyt. Kurotin ottaakseni viltin käteeni ja asettelin sen tasaisesti Ginan päälle. Menin loppuun pitkään käyntiä, kunnes laskeuduin selästä ja lähdin taluttamaan tammaa talliin.

Tallissa puin Ginalta varusteet ja vein ne paikoilleen. Yksäritallissa ei ollut muita ihmisiä, ainoastaan minä ja hevoset. Hoidin tammaani pitkään hiljaisessa tallissa. Lopulta suljin karsinan oven ja vein Ginan harjapakin paikoilleen. Vaihdoin saappaat tennareihin ja heitin laukkuni selkääni, kunnes kävelin ulos odottamaan kyytiäni. Olisi ollut aivan pimeää, jos Funnelin pihassa ei olisi ollut hyviä ulkovaloja.

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 05.02.14 19:01

5. helmikuuta -14 ~ Maastoreissu

Aurinko oli jo laskeutunut puiden taakse ja tähdet kiivenneet pimeälle taivaalle. Tarhoissa oleili muutama ratsu, jotka olivat loimitettu lämpimästi pakkasten takia. Lumi narskui jalkojen alla mukavasti ja pakkanen puri nenästä. Pidin kädessäni riimunnarua, jonka toisessa päässä käveli ruunikko tammani. Kuulin Ginan kavion kopseen ja muutaman pärskähdyksen.

- Moi, Satu tervehti iloisesti, kun astuin yksityistallin. Tyttö oli harjaamassa puoliomistamaansa suomenhevosta Mölliä. Liinakko tamma tunki päätään karsinan ovesta käytävän puolelle. Satu peruutti suomehevosen takaisin karsinan puolelle ja jatkoi harjausta.
- Moikka, tervehdin häntä. Talutin Ginan tamman omaan karsinaansa ja irroitin riimunnarun. Avasin loimen soljet ja vedin loimen tammanlta. Astuin käytävän puolelle ja suljin karsinan oven, siksi ajaksi kun kävin viemässä loimen kuivamaan ja hain harjat. Jätin Ginan vapaaksi harjauksen ajaksi ja tamma malttoikin pysyä paikoillaan. Ponin karva oli puhdas, kun oli ollut loimen alla. Juttelin Satun kanssa niitä näitä samalla kun puhdistin vielä kaviot ja menin varustehuoneeseen. Vaihdoin itselleni ratsastusvarusteet ja otin Ginan varusteet käsiini.

- Mä ajattelin mennä maastoon tänää, haluisitko tulla seuraks? Satu kysäisi ja veti kypäränsä päähän.
- Juu, tottakai, vastasin. Ulkona oli alle kymmenen astetta pakkasta, ei liian paljoa. Olin varustanut Ginalle koulusatulan, suitset ja suojat. Puin ponille vielä ratsastusloimen lämmikkeeksi ja sitten varmistin, että puhelimeni oli äänettömällä taskussani. Odotin hetken vielä, että Satu oli valmis ja lähdimme yhtä matkaa ulos.

Nousimme ratsujemme selkään pihassa ja mietimme minne menisimme. Lopulta päätimme lähteä kiertämään rauhallisen metsälenkin. Hevoset kävelivät rinnatusten tietä pitkin pois Funnelin pihasta. Onneksi oli pukenut talvitopparatsastushousut, sillä lumisateessa tavalliset ratsastushousut olisivat kastuneet heti.

Ravasimme aina välillä, kun tie oli siihen sopiva ja laukkasimme kerran rauhallisesti. Suurimman osan ajasta etenimme käynnissä jutellen. Olin ratsastanut tämän reitin useammankin kerran, mutten koskaan talvella. Osa matkasta oli pientä polkua, joka oli talvella vaikeampi kulkuista kuin kesällä. Lenkin kiertämisessä kesti reilu puoli tuntia, jonka jälkeen palasimme Funnelin pihaan. Sormieni ja varpaiteni puolesta ei tarvinnutkaan kestää yhtään kauempaa jotteivat ne olisi jäätyneet aivan täysin.

- Oli kiva maastoreissu, otetaan joskus uusiks, ehdotin Satulle kun laskeuduimme selästä.
- Jep, otetaan vaan. Kunhan ois vähän parempi sää, tyttö naurahti. Talutimme ratsut pikkutalliin ja aloimme molemmat purkamaan varusteita. Harjasin Ginan nopeasti satulan kohdalta ja sitten heitin lämpimän loimen ponille. Tarkistin kaviot ja lopuksi silittelin tamman päätä. Gina hamusi herkkuja suloisesti, mutta eihän minulla ollut mitään mitä antaa. Tamma katseli isoilla ruskeilla silmillään ympärilleen ja sen maastoreissun aikana jäätyneet turpakarvat alkoivat sulamaan sisällä. Minunkin sormet ja varpaat saivat tuntonsa takaisin. Jätin sitten Ginan karsinaansa ja lähdin viemään harjoja paikoilleen. Varustehuoneessa törmäsinkin Sussuun ja Satuun. Jäimme juttelemaan hetkeksi varustehuoneeseen kunnes suunnistimme päärakennukseen. Sieltä löysimmekin muita funnelilaisia juomassa lämmintä juomaa keittiöstä. Me liityimme heidän seuraansa ja Heidi tuli tarjoilemaan teetä ja pikku syötävää. Kiitin teestä ja nappasin muutaman suklaakeksin naposteltavaksi.

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 16.02.14 13:24

16. helmikuuta -14 ~ Pakkaspäivän ratsastuksia

Aurinko paistoi kirkkaana taivaalta ja lumi kimmelsi sen valossa. Lumi oli huurtunut puiden oksiin ja pensaisiin. Ilma oli selkeä ja kylmä, mutta kaunis ja se houkutteli viettämään aikaa ulkona. Aurinkoiset pakkaspäivät olivat melkein parasta talvessa.

Talutin innokkaasti pärskähtelevän tammani tarhasta ulos. Ginan ripset ja turpakarvat olivat huurtuneet valkoisiksi, sekä loimi oli lumessa. Se oli ilmeisesti piehtaroinut maata peittävässä puuterilumessa, sillä harjakin sojotti minne sattui. Silmissä loisti iloinen katse ja kaviot kopisivat, kun talutin ponia yksäritallia kohti.

Talliin astuessa nenään tuli tuttu hevosen ja heinän tuoksu. Muutama hevonen torkkui karsinoissaan ja hoitoboxilla Anni harjasi reippain ottein Leoa. Ruunikko ori hörähti matalasti.
- Moikka, hän huudahti kovaan ääneen. Nainen kääntyi ympäri ja katsoi iloisesti meitä.
- Moi, sanoin ja talutin Ginan Leon edestä omaan karsinaansa. Solmin narun kalteriin kiinni ja aloin riisumaan loimea pois.
- Mites menee? Anni kysyi.
- Hyvinhän tässä, entäs sulla? Kysäisin häneltä vuorostaan. Vetäisin loimen Ginalta ja kävelin karsinasta pois. Menin silittämään Leon turpaa.
- Hyvin mullakin. Tänään saan liikuttaa Leon, pääsen ekaa kertaa sen selkään.
Nainen heitti harjan taitavasti laatikkoon ja taputti orin kaulaa.
- Kuullostaa kivalta, sanoin hänelle. Anni pääsisi ratsastamaan Heidin uudella hevosella. Vein loimen kuivumaan ja hain samalla Ginan harjapakin. Aloin harjaamaan tammani sileää karvapeitettä, joka olikin puhdas, kun oli ollut loimen alla. Harjasin pään, puhdistin kaviot ja selvitin ohutta harjaa, kunnes Gina oli hoidettu. Kurotin ottamaan harjapakista kumisuan ja hieroin sillä hetken tammaa.

Varustin Ginalle koulusatulan ja suitset. Itselleni puin ratsastustoppahousut ja paksut hanskat talviratsastuskenkien ja kypärän lisäksi. Etsin tammalle ratsastusloimen päälle ja sitten lähdin taluttamaan Ginaa tallista ulos raikkaaseen ulkoilmaan. Pysäytin ponin korokkeen vierelle ja hyppäsin selkään. Annoin Ginan kävellä tallipihalla reipasta käyntiä ja sitten ohjasin sen tyhjälle kentälle. Kentän pohja oli hyvässä kunnossa, joten ratsastin siellä.

Pakkanen puri nenänpäästä ja poskista. Taivaalta satoi vähäsen lunta, joka jäi ratsastusloimen päälle lepäämään. Ei tuullut lainkaan, joka oli hyvä juttu. Lumi narskui ponin kavioiden alla ja tamma pärskähti tyytyväisesti.

Kiristin satulavyötä vähäsen kunnes keräilin ohjat ja aloin verkkailemaan heti ravissa taivuttelemalla Ginaa. Tamma meinasi välillä livistää altani, mutta pidätteillä sain sitä kuuliaisemmaksi. Lumi pöllysi takanamme ja naamaa paleli jo. Liikuttelin varpaita ja sormia etteivät ne jäätyisi kokonaan.

Hetkisen kuluttua Anni saapui kentälle Leon kanssa ja nousi selkään. Otin muutamat onnistuneet laukannostot ravista molempiin suuntiin ja sitten siirsin käyntiin. Nostin jalustimet kaulalle satulan eteen. Annoin ponin levähtää hetken ja sitten aloin taas ravaamaan. Kesti hetken, kun löysin tasapainon ilman jalustimia. Yritin keventää, mutta se oli niin raskasta että menin mielummin harjoitusravia. Tein paljon käynti-ravi siirtymisiä. Alkuun Gina oli hidas ja siirtymisetkin venyivät, mutta loppuun tulikin jo napakampia siirtymisiä. Otin vielä laukka-ravi siirtymisiä ja Gina työskenteli hyvin kekittyneesti, joten siirtymisiäkään ei tarvinnut tehdä paljoa.

Tipautin jalustimet alas ja kaivoin jalkoihin. Annoin ohjien valua pitkiksi ja ohjasin Ginan kentältä pois läheiselle metsätielle. Tamma käveli rentona pää alhaalla. Alkoi satamaan enemmän lunta, mutta kävelin pienen lenkin loppukäynneiksi. Ympäröivä metsä oli hiljainen Ginan askeleita lukuunottamatta.

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 21.03.14 22:37

21. maaliskuuta -14 ~ Hiljainen tallipäivä

- Jospa sitä nyt mentäs, puhuin ruunikolle ponilleni ja työnsin kypärän päähäni. Gina seisoi karsinan ovella puoliksi torkkuen, korvat lerputtaen. Erikoista käytöstä aina niin energiseltä ponilta. Maiskautukseni sai Ginan liikkeelle ja talutin ponin viileän pihamaan halki maneesiin, joka olikin tyhjä. Heitin vaalean viltin laidalle roikkumaan ja nousin satulaan keskellä maneesia.

Aloitin lämmittelyn reippaassa ravissa isolla kahdeksikolla. Asetin ja taivutin huolellisesti kaarteen mukaan ja yritin saada ratsuani kuulolle. Hetken päästä nostin laukan ja jatkoin samaa laukassa, mutta vaihdoin laukan ravin kautta. Annoin laukanvaihtoavut ja Gina reagoi hetken kuluttua ihmeellisellä loikalla, mutta vaihtoi laukan kuitenkin. Käänsin ponin vielä kaarteelle, tein paremmat valmistelut ja tällä kertaa Gina vaihtoi laukan sujuvasti. Taputin tammaa kaulalle ja siirsin käyntiin.

Heitin talvitakkini viltin viereen maneesin reunalle. Keräiltyäni ohjat tuntumalle jatkoin vielä ravissa. Käänsin takapäädystä keskihalkaisijalle ja menin sulkutaivutusta halkaisijalla. Suoristin lopussa ja joka toinen kerta käännyin toiseen suuntaan ja toinen toiseen. Pitkällä sivulla joko askeleen lyhennystä tai pidennystä. Sulut tuottivat ensin hankaluuksia, mutta alkoivat pian sujumaan. Askeleen lyhennykset olivat ok, toisinkuin laahaavat pidennykset. Poniin piti saada ryhtiä ja terävyyttä, kun se meinasi luistaa töistä.

Lopetin ratsastuksen hyvään sulkutaivutukseen ja sen jälkeen annoin Ginalle pitkät ohjat. Pysäytin tamman, heitin viltin sen selkään loppukäyntien ajaksi ja nappasin oman takkini lämmikkeeksi. Gina pärskähteli muutaman kerran ja silittelin ponin pehmeää karvaa.

Hoidin tamman itsekseni sen karsinassa. Heitin lopuksi tammalle fleeceloimen selkään lämmikkeeksi ja menin vaihtamaan omat varusteeni. Vedin kuuman kypärän päästä ja vedin hiukseni korkealle löysälle ponnarille. Vaihdoin saappaat tennareihin ja jätin tavarani kulahtaneeseen tallikassiin. Raahasin kassini pikkutallin puolelle kaappiini ja kävin vielä silittelemässä käytävän puolelta muutamaa pikkutallissa oleilevaa hevosta. Jäin selailemaan kännykkääni hetkeksi tallin puolelle, kunnes päätin lähteä kiertelemään Funnelia. Jospa voisin vaikka auttaa jossakin, kun en muutakaan tekemistä keksinyt.

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 06.06.14 22:20

6. heinäkuuta -14 ~ Lämmin kesäpäivä

Tunsin auringon lämmön selässäni ja harmittelin, kun en tajunnut laittaa aurinkorasvaa aamulla. Sen verran aurinko paistoi, että palaminen oli mahdollista. Tämä lämpö rauhoitti Ginankin eikä tammani jaksanut pelleillä, vaan se seisoi rauhallisesti riimunnarulla puomiin kiinnitettynä. Nyt kun sää oli hyvä niin halusin touhuta mahdollisimman paljon ulkona lämmöstä nauttien, joten hoidin Ginan ulkona. Ponini näytti niin rauhalliselta, että uskalsin jättää sen siihen, kun hain varusteet sisältä. Varmistin solmun olevan tiukalla ja kävelin reippaasti yksäritallia kohti.

Sujautin tammalle kuolaimet suuhun ja asettelin suitset paikoilleen. Suitsien remmit kiinni, oma kypärä päähän, raippa käteen, Ginalta riimu pois kaulalta ja mentiin. Talutin Ginan kentälle ja nousin ponin satulattomaan selkään aidalta. Siitä olikin jo aikaa, kun olin viimeksi mennyt Ginalla ilman satulaa. Tamma käveli kenttää ympäri hidasta vauhtia ja sainkin herätellä sitä menemään reippaammin.

Ratsastin kevyesti kaikki askelajit läpi ja tein muutamat väistöt molempiin suuntiin. Poni huokui lämpöä ja sen suu vaahtosi. Pyysin Ginaa vielä kerran nostamaan oikean laukan ja käänsin sen pääty-ympyrälle. Tamma totteli kuuliaisesti ja pienellä puolipidätteellä ja huolellisella taivutuksella se hakeutui peräänantoon. Lopetin siihen laukkapätkään ja siirrettyäni käyntiin annoin löysempää ohjaa. Silitin Ginan kaulaa ja poni pärskähteli tyytyväisenä.

Poni laahusti hitaasti ja kentän hiekka pöllysi perässämme. Päätin lähteä loppuajaksi maastoon, joten ohjasin Ginan maastopolkua kohti. Päästessään pois kentältä ponin askel keveni huomattavasti. Gina vilkuili ympärilleen ja korvat kääntyilivät tiuhaan tahtiin kuunnellen metsän ääniä. Puut estivät auringon valon tulon, joten metsässä oli viileämpää.

Tulimme erään laukkapätkän alkuun ja Gina selvästi muisti paikan, kun innostui. Keräsin ohat tuntumalle ja päästin tamman laukkaan. Se otti ihmeellisen loikan eteenpäin ja lähti reipasta laukkaa. Gina pärskähti tyytyväisenä ja annoin sen purkaa energiaa vielä hetken, kunnes hiljensin käyntiin. Poni vastusteli heiman, mutta totteli kuitenkin. Se puuskutti reilusti ja kävelimmekin loppumatkan. Oikaisimme pienen metsäpolun kautta ja sen jälkeen saavuimme takaisin samalle tielle, jolta olimme lähteneetkin. Hetken päästä saaavuimme tallin pihaan ja Gina hirnahti kavereillensa tarhoihin.

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 08.08.14 22:19

8. elokuuta -14 ~ Rannassa kahlailua

Ruohikko kahisi jalkojeni alla kävellessäni laitumen halki. Gina seisoi jonkin matkan päässä parin muun hevosen lähettyvillä ja haukkasi vähän väliä ruohoa tyytyväisen näköisenä, vaikkei tuohon mahaan sitä enempää tarvitsisikaan. Kesän helteillä tamman liikutus oli tainnut lipsua turhan kevyeksi. Tänään kuitenkin ilma oli huomattavasti viileämpi auringon pysytellessä pilvien peitossa. Minun puolestani saisi pysytellä siellä muutaman päivän, mutta jo huomiselle oli luvattu lisää hellettä ja aurinkoa. Lähestyessäni Ginaa aloin kutsumaan sitä nimeltä ja ponini nosti päänsä ruohikosta. Hetken tuijottelun jälkeen se lähti hitain askelin minua vastaan ja antoi ottaa kiltisti kiinni.

Talutin Ginan pikkutalliin omaan karsinaansa ja lähdin hakemaan harjapakkia. Kun astuin varustehuoneesta ulos, niin näin juuri talliin tulleen Jazzin, joka talutti Calisoa perässään.
 - Moikka, hän tervehti hymyillen ja käänsi tammansa hoitoboxille.
 - Moi, vastasin ja menin karsinaan harjaamaan Ginaa. Juttelimme Jazzin kanssa niitä näitä samalla, kun hoidimme ja varustimme ratsumme.

Nousin Ginan selkään pikkutallin edessä ja ohjasin sen kävelemään kenttää kohti. Jazz tuli ulos pian minun jälkeen ja hän talutti mustan Calison maneesiin. Gina käveli reippaasti kentälle ja aloitin menemällä reipasta käyntiä vasempaan kierrokseen.

Lämmittelin Ginaa ravissa molempiin suuntiin ympyröillä ja siirtymisillä. Poni liikkui reippaasti ja kuunteli apujani tarkasti. Hetken päästä otin muutamia laukannostoja molempiin suuntiin ja lyhyitä pätkiä laukkaa. Sain pidätellä Ginaa hieman enemmän laukassa, jotta se malttoi laukata rauhallisesti. Loppuun tein parit väistöt molempiin suuntiin, kunnes siirsin käyntiin ja annoin pidempää ohjaa.

Nostin jalustimet kaulalle ja keskityin ilman jalustimia ratsastaessa, että istuntani pysyi suorassa ja jalat paikoillaan. Tein keskiympyrällä siirtymisiä ja temmonmuutoksia ravissa. Sain lisättyä tempoa helposti, mutta aluksi hiljentäminen lipui turhan pitkäksi. Ääntä ja tiiviimpää istuntaa käyttäen Gina kokosi itseään paremmin. Onnistuneen pätkän jälkeen jatkoin suoraan uralla. Pidätteiden ja taivutteluiden jälkeen Gina kantoi itsensä kauniisti ja astui takajaloilla kunnolla alleen. Kehuin tammaa äänellä ja hiljesin käyntiin.

Hyppäsin alas selästä ja taputin tamman kaulaa. Löysäsin satulavyötä nopeasti ennen, kun lähdin tallia kohti. Taivas oli nyt täysin pilvetön ja aurinko porotti kuumasti suoraan selkään. Olin jo melkein ovella, kun Jazz tuli ovesta ulos.
- Hilja! Mä ja Heidi ajateltiin lähteä käymään rannassa kahlaamassa heppojen kanssa. Haluisitko sä lähtee mukaan? Jazz kysyi.
 - Joo, mä käyn heittää satulan pois ja vaihdan tennarit.
 - Oke. Tuu sit tähän pihalle.

Rantaan oli vain vähän matkaa ja matka taittui nopeasti jutellen. Heidi oli ottanut alleen Oonan ja Jazzilla oli tietysti Caliso. Metsässä ilma oli ihanan viileä ja ilma tuoksui raikkaalta. Hiekkatie kopisi kavioiden alla meidän ratsastaessa käynnissä rinnakkain. Pian puiden takaa alkoi näkyä sinistä ja meni vain hetki, kun olimme jo rannassa.

Gina hölkkäsi veteen yhtään epäröimättä ja kahlasi rantaa edes takas. Oona jäi kuopiomaan vettä niin, että Heidi kastui ja pienen ihmettelyn jälkeen Calisokin uskaltautui kastella etujalkansa. Onneksi olin matkalla käärinyt ratsastushousujen lahkeet ylös, jotteivat ne kastuneet niin pahasti.
- Oona päätti sit kastella mut ihan kunnolla, Heidi nauroi. Käännyin katsomaan pilkukasta hevosta ja sen märkää ratsastajaa. Oona pärskähti tyytyväisenä ja asteli syvemmälle järveen. Kahlailimme ratsujemme kanssa jonkin aikaa, kunnes lähdimme takaisin tallia kohti.

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 12.01.15 18:12

12. tammikuuta 2015

Aurinko paistoi pilvipeitteen takaa saaden hangen kimaltelemaan kauniisti. Pakkasta oli vain muutama aste ja ilma oli tyyni, täydellinen sää maastolenkille.

Astelin iloisesti yksityistallin ovista ulos ja hengitin raikasta ilmaa keuhkoihin. Tänään ei pakkanen kipristellyt nenän päätä, mutta hyvä niin. Olin jo aika kyllästynyt koko aikaiseen kylmyyteen, joten vähän lämpimämpi päivä tuli tarpeeseen. Tammani oli ulkona tähän aikaan päivästä ja lähdin kävelemään tuttua tarhaa kohti.

Gina odotti toppaloimeen käärittynä portilla ja hörisi kevyesti huomattuaan minun tulevan hakemaan sitä. Nappasin riimunnarun käteen ja sujahdin tarhan puolelle. Ruunikko poni tökki minua turvallaan ja silitin sen pientä päätä. Tummat, ystävälliset silmät tarkkailivat ympäristöä aktiivisesti, kun kiinnitin narun riimuun ja avasin portin. Tamma käveli reippaasti vierelläni ja heilutteli päätään niin, että tasaiseksi nypitty harja meni sekaisin.

Sidoin Ginan vapaalle hoitopaikalle samalle puolelle käytävää missä ponin karsina sijaitsi. Mielestäni harjaus ja varustaminen oli kätevämpää hoitopaikalla kuin karsinassa, joten käytin sitä aina, kun se oli vapaana. Hain harjapakin ja samalla vein toppaloimen kuivatushuoneeseen roikkumaan. Gina seisoi rauhallisesti paikallaan harjatessani sitä. Viimeisten kuukausien aikana tamma oli rauhoittunut huimasti entiseen verrattuna. Nykyään poni oli huomattavasti mukavampi käsitellä, kun se ei aina riehunut pienimmästä rasahduksesta.

Satuloidessani Ginaa kuulin oven käyvän ja hevosen astuvan sisään taluttajansa jälkeen. Otin pari askelta nähdäkseni kuka oli tullut ja moikkasin tulijaa. Jazz talutti väsyneen näköistä mustaa tammaa, jonka jätti Ginan vastapäiselle hoitopaikalle.
- Moi Hilja. Ootko lähössä ratsastamaan? Hän kysyi ja alkoi purkamaan Calison varusteita.
- Juu, tuolla on niin hieno sää, että aattelin mennä maastoon.
Jatkoimme juttelua samalla, kun laitoin Ginan jalkoihin suojat ja kävin vaihtamassa itselleni saappaat ja vedin kypärän päähän. Päätin ottaa varuilta mukaan lyhyen raipan ja sitten irrotin ponin riimunnaruista ja lähdin taluttamaan ulos.

Gina seisoi paikoillaan noustessani satulaan ja vedin vielä satulavyötä reiällä kireämmälle. Ohjasin tamman pihatietä kohti, jonka ylitettyäni käännyin oikealle, metsään vievälle hiekkatielle, joka oli nyt tietenkin lumen peitossa. Vastasatanut lumi makasi puiden oksilla ja peittämässä maata, taivas oli kirkas ja aurinko paistoi nyt täydeltä terältä. Gina pärskähteli allani ja käveli reipasta tahtia varmoin jaloin. Tie oli aurattu, mutta siinä pystyi erottamaan parin hevosen jalanjäljet ja jäniksen hyppelyt tien poikki.

Käveltyäni jonkin aikaa aloin keräämään ohjia käteeni ja Gina valpastui allani. Otin muutaman puolipidätteen, kunnes annoin tammalle pohkeita ja se siirtyi keinuvaan raviin. Lumi narskui kavioiden alla, höyry nousi hengittäessä ilmaan ja haihtui pian pois. Saavuimme pian uuteen risteykseen ja käännyin taas oikealle. Välillä tein muutaman käyntiin siirtymisen, mutta kun eteen avautui autotie niin siirryin käyntiin.

Ratsastin reitin, joka vei lumiselle pellolle. Siellä annoin Ginan laukata reippaammin useamman pätkän ja nautin viimasta, joka iskeytyi kasvoille ponin ottaessa suuria laukka-askelia. Pystyin tuntemaan sen etujalkojen kauhovan ilmaa ja nousin seisomaan jalustimille. Kevyt lumi pöllysi takanamme ja sotkeutui Ginan häntään. Hiljentäesääni vauhtia, Gina olisi halunnut vain jatkaa menoa, mutta alkoi hidastamaan laukka, josta siirtyi lopulta sulavasti käyntiin. Kumarruin silittämään tammani kaulaa ja hymyilin sen puuskuttavalle olemukselle.


Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 29.07.15 22:00

29. heinäkuuta 2015

Heinäkuun helteet eivät olleet vieläkään saapuneet ja taas taivas oli masentavan harmaa sekä vettä tiputteli lähes koko ajan pieninä kuuroina. Mälsää... Hilja veti ponnariansa tiukemmalle ja nosti hupun päähänsä siltä varalta, jos ulkona sataisi. Hän työnsi yksityistallin oven auki ja suunnisti suorinta reittiä tammansa tarhalle.

Gina oli valmiina portilla odottamassa. Sen sateessa kastunut pää kurkotteli aidan yli ja haisteli kosteaa sekä raikasta ilmaa. Hilja käveli tarhan portille ja silitteli Ginan päätä ennen tarhaan astumista.
Poni oli energiaa täynnä. Se tanssahteli ja puhisi Hiljan vierellä talliin asti rauhallisesta äänensävystä huolimatta. Ginaa oli kuitenkin mukavan helppoa käsitellä, vaikka se olikin malttamattomalla tuulella.

Hilja sai puuhailla yksityistallissa rauhassa ilman, että kukaan ilmaantui paikalle. Se oli outoa, koska yleensä tallissa hengasi useampi hevosen omistaja tai edes Anni. Toisaalta, se ei haitannut häntä ollenkaan. Hän nautti hiljaisesta tallista, heinän tuoksusta ja oman poninsa harjailusta. Hetki sitten alkanut sade rummutti kattoa tasaisesti. Gina pärskähti ja sen lyhyt harja meni sekaisin.

Hilja varusti Ginan ja odotti, kunnes sade lakkasi. Sitten hän talutti ponin perässään ulos. Taivas oli edelleen synkkä, mutta tummimmat pilvet olivat ajautumassa pois päin. Tallin seinustalla oleva jakkara toimi Hiljan apuna selkään noustessa. Gina meinasi lähteä heti liikenteeseen, kun tunsi painoa satulassaan, mutta Hilja ennakoi tämän ja piti ohjat tuntumalla.
"Moi Hilja", kuului reipas tervehdys tallin kulman takaa ja Sussu astui esiin.
"Moi Sussu", Hilja vastasi hymyillen.
"Ootko lähtemässä maastoon vai minne?" Sussu kysyi.
"Ajattelin mennä maastoon."
"Jos haluat seuraa, niin oota hetki", Sussu sanoi ja hävisi takaisin kulman taakse. Tietenkin Hilja menisi mielummin Sussun kanssa kuin yksin, joten hän ohjasi Ginan kiertämään Funnelin pihaa ympäri rauhallisesti. Ilmakin näytti olevan parempaan päin. Onneksi.Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hilja & Wellwind's Agape

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa