Kouluvalmennus piirretyille 04.07.2013

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Kouluvalmennus piirretyille 04.07.2013

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 02.07.13 9:54

Funnel järjestää 04.07.2013 valmennuksen piirretyille hevosille. Valmennus on koulupainoitteinen ja siihen mahtuu tällä kertaa 3 ratsukkoa. Yksi ratsastaja voi osallistua valmennukseen vain yhdellä hevosella.

Valmennuksen osallistujat suoritetaan arvonnalla, osallistuaksesi ilmoita nimesi, s-postisti, hevosen nimi sekä osoite, valmennustaso ja pieni perustelu siitä, miksi juuri te tarvitsette valmennusta. Lähetä nämä tiedot maililla virtuaalie@gmail.com / hevostalli.netin topiikissa.
Arvonta on avoinna 3.7 kello 22:00 saakka, sen jälkeen tulleita osallistumisia ei oteta huomioon!

Arvonnan voittajat
1. Kicks - Tamsus
Funnelin kenttä litisi jalkojen alla ja kuulin kuinka sade rummutti maneesin kattoa. Siirryin suosiolla hallin kuivuuteen ja kiitin ratsastushallien keksijää. Olit jo Samun kanssa verryttelemässä uralla, kun riisuin sadetakkini ja hiljensin taustalla soivan radion äänet. Alkutervehdysten jälkeen kerroit hevosestasi ja taustoistanne, jonka pohjalta osasin suunnitella teille hyvän valmennustunnin.
- Aloitetaan ihan perus ympyröillä ravissa, muista ratsastaa tasaisella tuntumalla, istunnalla sekä pohkeilla. Samun tulee olla taipuneena ympyrän kanssa samalle linjalle ja varmista, että ne tosiaan on ympyröitä, eikä ovaaleita. Suunnittele reitti etukäteen sekä ympyrän suuruus tietenkin.
Näillä sanoilla aloititte harjoituksen, joka ensimmäisten mutkitteluiden jälkeen alkoi sujumaan jo hyvin ja Samu taisi tajuta, että nyt ollaan valvovan silmän alla.
- Hyvä, vielä tasaisempi tuntuma yhden ympyrän verran ja sitten voit jatkaa suoralla uralla.
Ori kulki kuuliaisena ja siitä näki ulospäin, kuinka se keskittyi.
- Sitten tulet sieltä ovipäädystä rata pituussuunnassa leikkaa-linjalle ja lähdet tekemään pohkeenväistöjä vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Pidä hevonen suorassa, se ei saa lähteä lapa tai takapää edellä.
Teitte työtä käskettyä, Samu kulki todella hyvässä tasapainossa nuoreksi hevoseksi ja väistöt näyttivät tasaisilta sekä loppuun asti ratsastetuilta. Seuraavaksi teitte vielä ympyrätehtävän toiseen suuntaan, jonka jälkeen siirryimme laukkatyöskentelyyn.
- Ratsasta laukassa joka uran keskelle voltti ja jos uskallat, voit kokeilla jostain kohdasta lyhyttä vastalaukkapätkää, vaihtamalla voltin avulla suuntaa. Tee se mieluiten suoralla uralla ainakin alkuun, jotta Samu ei hämmenny liikaa. Sitten, kun se alkaa ymmärtämään sen ja kulkee tasapainossa, voit lähteä kaarevalle linjalle pitämällä taivutuksen tiukasti ulkona ja ulkopohkeen tukena.
Teitte hyviä voltteja ja uskalsit muutaman kerran lähteä vastalaukkaankin. Vaihdoimme suuntaa ja lopulta menitte lyhyen sivun vastalaukassa.
- Hyvä, kiitä sitä. Tähän on loistava lopettaa, teillä on todella hyvä yhteys Samun kanssa. Kannattaa viedä uusia asioita sille tasapainon kautta, eikä pakottaa sitä mihinkään liian vaikeaan, jotta tuo yhteys säilyy. Kiitos valmennuksesta!


2. Mari H - Bonnie Ring xx
Olitte Bonnien kanssa jo verryttelemässä maneesilla, kun saavuin sinne. Katselin hetken työskentelyänne, teistä näki kauas, että olitte tehneet kauan yhdessä töitä. Olit toivonut eritoten piaffen kanssa harjoittelua, joten päätin jättää valmennuksen perustyöskentelyn minimiin.
Aloitimme ravityöskentelyn temponvaihteluilla, ratsastit maneesissa suurta kahdeksikkoa päädystä päätyyn ja otit lisäykset aina rataleikkaa linjalle. Bonnie pysyi hyvin pohkeen edessä ja tasaisella tuntumalla, se ei kiirehtinyt lisäyksissä ja tuli helpon näköisesti lyhyemmäksi. Muutaman toiston jälkeen pyysin teitä ottamaan muutamaan otteeseen passagea, jolla pohjustimme siirtymistä piaffeen. Bonnie työskenteli jälleen tasaisesti ja oli hyvin kuulolla. Yhdessä passagessa tamma kyllä yritti karata hieman alta, mutta hoidit homman kotiin muutamalla kunnollisella pidätteellä.
Viimeisestä passagesta siirryitte suoraan piaffeen ja tarkoituksena oli tehdä sitä viisi askelta ja ratsastaa eteen. Bonnie matkusti hieman turhan kiireisesti eteen, eikä saanut näin kunnon liikettä aikaiseksi. Näin ratsastajan naamasta, että tämä turhautti suuresti, ilmeisesti tamma oli tehnyt näin useammankin kerran.
Neuvoin rentoutumaan kunnolla ja mielessä kuvittelemaan liikkeen täydelliseksi ja kuuntelemaan hevosta. Tarkkailin seuraavassa piaffe siirtymisessä ratsastajan istuntaa ja huomasin pienen jännityksen, jonka Bonniekin tunsi. Nopealla rentoudu-käskyllä piaffe sujui jo paremmin, kuin viimeksi ja muutaman toiston jälkeen se alkoi jo näyttämäänkin hyvältä.
Laitoin teidät vielä tekemään laukassa kahdeksikkoa, jossa siis toinen puolikas tuli mennä vastalaukkaa ja toinen myötälaukkaa vaihtamatta laukkoja missään vaiheessa. Bonnie oli alkuun turhankin innokas vaihtamaan ja jouduit pariin otteeseen vaihtamaan sen takaisin. Kuitenkin määrätietoisella ratsastuksella ja kunnon istunnalla yhteistyö alkoi sujumaan jo paremmin. Saitte vaihtaa laukkaa ja toistaa harjoituksen toiseenkin suuntaan. Tämä sujui jo helpommin ja laukkojen jälkeen olikin jo aika lopetella valmennus.

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa