Tammikuu 2012

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Tammikuu 2012

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 28.01.12 14:58

Heidi ja Kasper olivat juuri vieneet viimeiset hevoset ulos. Aurinko oli vasta juuri nousemassa taivaanrannasta ja värjäsi ympäristön valkean lumivaipan kullan ja punaisen eri sävyihin. Ulkona oli pakkasta melkein 20 astetta ja hevosten hengitys höyrysi tasaisesti. Heidi ja Kasper jäivät hetkeksi katselemaan hevoskatraan menoa. Alex haisteli tarhan pohjaa ja irvisteli huuli pitkänä tuon tuosta. Ori näytti vähän hassulta paksuine loimineen, mutta ei ainakaan päässyt jäätymään. Sole möllötti viereisessä tarhassa. Se oli vähiten puettu, sillä paksu talvikarva ei vaatinut kovinkaan usein apua loimista. Nyt Sole seisoi silmät ummessa ja nautti pienestä tuulenvireestä lepuuttaen toista takajalkaansa.
Tallin nuorin, vuotias knabstruptamma Oona riekkui tarhassaan pikkuinen loimi päällään. Sen veikeä asenne sai aina hymyn huulille. Shita ja Luto seisoskelivat omissa tarhoissaan ja koittivat löytää jotain syömisen arvoista.

Kaksikko lähti takaisin talliin ja putsasivat tallin asukkien karsinat. Onneksi kaikki olivat suhteellisen siistejä, Oonaa lukuunottamatta. Varsan karsinat olivat usein vähän likasempia kuin aikuisten.
- Ajattelin käydä päästämässä Oonan tänään irti maneesiin. Se ei saa purettua kaikkea energiaansa tarhassa, kun siellä on liukasta. Tuletko mukaan? Heidi kysyi Kasperilta, joka myöntyi tietysti. Poika piti tallin kuopuksesta todella paljon, se oli niin fiksu varsa.

Heidi haki pienet jännesuojat Oonan kaapista. Eihän varsa oikeasti mitään suojia tarvinnut, mutta se oli hyvä totuttaa niihin jo varhaisella iällä. Varsojen kanssa jokainen päivä oli koulutuspäivä. Kasper haki tamman tarhasta ja he kävelivät yhdessä maneesille. Oona kulki nätisti taluttajansa vierellä, se pysähtyi hetkeksi katsomaan lumikasaa, jonka öinen auramies oli siihen laittanut. Matka jatkui pian ja he pääsivät maneesiin. Kasper pysäytti hevosen ja Heidi laittoi sille varovasti suojat jalkaan. Poika talutti varsan kerran uraa seuraten maneesin ympäri, jottei se luulisi pääsevänsä aina vain riehumaan. Pian hän siirtyi maneesin keskelle ja päästi tamman irti.
Se juoksi riemuissaan, pukitteli ja teki nopeita käännöksiä. Suojat ei ihmetyttäneet ensimmäisten askeleiden jälkeen enää ollenkaan. Heidi ja Kasper katsoivat nuoren varsan intoa ja kun se tuli vihdoin heidän luokseen, Kasper otti sen kiinni. He ottivat suojat pois ja veivät tammavarsan takaisin tarhaan, sillä se ei ollut hionnut yhtään.

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa