wpb-t Utopia's Eben

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

wpb-t Utopia's Eben

Viesti kirjoittaja Sussu lähetetty 05.02.13 7:46Viimeinen muokkaaja, Sussu pvm 11.03.13 18:02, muokattu 2 kertaa
avatar
Sussu
Vakkari

Viestien lukumäärä : 288
Join date : 06.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: wpb-t Utopia's Eben

Viesti kirjoittaja Sussu lähetetty 08.02.13 20:28

8.2.2013 Juoksuttelua

Epsu on asustellut jo muutaman päivän ajan Funnelissa, joten nyt alkaa liikuttelu, sillä kisakausikin on jo käynnissä. Saavun tallille iltamyöhällä, eli arvioltaan kuudelta ja haen tamman saman tien tarhasta talliin. Kiinnitän Epsun hoitopaikalle ja lähden hakemaan varustehuoneesta suitsia, juoksutusliinaa ja harjapakkia. Suitsiksi valitsin normaalit englantilaissuitset ja meksikolaiset jäävät tällä kertaa kaappiin. Viime hetkellä muistan vielä napata mukaani vaaleanpunaisen fleeceloimen ja sitten harpon takaisin käytävään tavaroita mukanani rahdaten. Suitset ripustan koukusta roikkumaan, loimen asettelen loimitelineeseen ja harjapakin lasken maahan. Nappaan Epsulta toppaloimen pois ja alan harjailla tammaa juuriharjalla. Epsukka seisoskelee kiltisti aloillaan ja heiluttelee korviaan kuunnellessaan. Livahdan ponin kaulan alta toiselle kyljelle ja harjaan sieltäkin. Jalat harjailen pehmeällä harjalla ja kaviot putsaan luonnollisesti kaviokoukulla. Harjan kampaan vielä siistiksi ja nappaan sitten suitset käsiini. Puristan kuolaimet nyrkkiini ja lämmitän niitä huolella. Kun kuolaimet ovat sopivat, siirrän riimun ponin kaulalle ja tartun suitsien niskahihnasta oikealla kädelläni, kuolaimista vasemmalla. Ujutan kuolaimet Epsun suuhun ja kiinnitän remelit sopiviksi. Kiinnitän juoksutusliinan suitsiin ja loimitan ponin ripeästi. Lähdemme sitten astelemaan hoitopaikalta maneesin suuntaan.

Maneesissa taluttelen Epsua ensin melko pitkällä liinalla. Poni seurailee minua kaikessa rauhassa ja tutustuu maneesin pohjaan. Välillä poni pärskähtelee ja välillä se taas miettii mahtaako maneesin nurkkauksessa olla mörköjä. Kerran tamma yrittää livahtaa ja lähteä laukkailemaan, mutta kiristän otettani liinasta ja poni pysyy hyvin kurissa. Kun kävelyä on tarpeeksi, otan Epsulta loimen pois ja talutan sen maneesin kauempaan päätyyn. Kehotan tamman suurelle ympyrälle ja pistän sen samantien ravaamaan. Epsu ravaa eteenpäin liitävin ja siroin askelin ja pärskähtelee päätään heilutellen. Kun tamma on hetken aikaa oikeaan kierrokseen ravannut, vaihdamme suuntaa, jotta kumpaankin suuntaan tulee ravattua. Ravailujen jälkeen pistän tammani laukkaamaan vielä kumpaankin kierrokseen muutaman ympyrän verran. Laukkojen jälkeen talutan Epsun sinne, minne loimen jätin ja loimitan tamman. Taluttelen Epsua kymmenisen minuuttia ja palaamme talliin.

Talliin palattuamme palautan Epsun hoitopaikalle ja vapautan sen suitsista. Sujautan riimun takaisin tamman päähän ja ripustan suitset naulakkoon roikkumaan. Otan fleeceloimen tamman päältä ja harjaan tamman nopeasti pölyharjalla. Tarkastan vielä jalat ja kaviot, jotta kaikki on kunnossa. Kun kaikki on tarkistettu laitan toppaloimen Epsulle takaisin ja klipsautan pinkin riimunnarun kiinni tamman PINKKIIN riimuun. Irroitan tamman käytävältä ja lähden taluttamaan sitä tarhoille.
Kun Epsu on tarhassa, palaan talliin ja rahtaan roinat takaisin varustehuoneeseen. Käyn antamassa vielä Jonnalle ja Purkille herkut ja lähden kotiin.

Sussu - Utopia's Eben
avatar
Sussu
Vakkari

Viestien lukumäärä : 288
Join date : 06.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: wpb-t Utopia's Eben

Viesti kirjoittaja Sussu lähetetty 13.02.13 19:11

13.2.2013 Kevyttä ratsastelua

- Tänkke, mutisen ja lyön auton oven perässäni kiinni. Isäni yyperruma maasturi kaartaa pois Funnelin pihasta ja minä lähden harppomaan pikkutallille päin. Sivummalla komeilee vasta valmistunut yksäritalli, jonne Epsu ja Jonnakin olisivat voineet muuttaa. Ajattelin kuitenkin jäädä "vanhan porukan" kanssa pikkutalliin. Kirjoittelen samalla Jullelle viestiä, jossa kysyn haluaisiko tuo tulla hyppimään Purkilla esteitä. Vastaus saapuu puhelimeeni hetkessä ja tyttönen ilmoittaa saapuvansa tunnin kuluttua. Astelen sitten pikkutallille jossa Kasper onkin varustamassa Lutoa ratsukseen.
- Heissan, huikkaan pojalle hymyillen.
- Moro. Mitäs täällä teet? tuo virnuilee.
- Aattelin käydä siivoo pihaton ku on tunti luppuaikaa, selostan suunnitelmani.
- Eihän se sun töihis kuulu, arvon lady, Poika naurahtaa.
- No eipä joo, vaan sun tehtäviis, arvon talliorja. Aattelin nyt kumminkin käydä siel siitimässä kun sitä aikaa on, hymähdän ja jätän Karperin varustamaan uljasta ratsuaan. Kipaisen purula/lantalaan hakemaan kottareita ja talikon. Niiden kanssa sitten lähden pihatolle päin. Huomaankin pihattoon tulleen uuden asukkaan, joka on jo minulle vanha tuttu. Purkin entisen omistajan Hopun risteytystamma seisoskelee pihatossa Purkin ja Monan seurana. Työnnän kottarit pihattoon ja kolme uteliasta silmäparia seurailee tekemisiäni. Hetken kuluttua Purkki tulee katsomaan rämiseviä kottareita ja vilkaisee minuun ihmeissään.
- Julle tullee tänään hyppäämään sulla. Ole sit kiltisti, mutisen ponille pörröttäen sen otsatukkaa. Nappaan sitten talikon käsiini ja alan metsästää sontakasoja.

- Mitä sää siel konttaat? kuulen huvittuneen äänen pihaton portilta. Käännähdän ääntä kohti jääden maahan istumaan. Näen portilla Jullen punaisine lapasineen.
- Korvis tippu johonki, huikkaan tytölle ja jatkan metsästystä. HAA! Tuossahan se. Löydän korvikseni ja tungen sen taskuuni. Niine hyvineni nousen seisomaan ja palaan kottareiden luokse.
- Voit ottaa Purkin jo, mä käyn viemäs nä lantalaan ja haen Epsun sitten. Hoida Purkki hoitopaikalla ni me mennää Epsun kaa pesariin ku kylmään sen jalat sit ratsastuksen jälkeen, ohjeistan jä lähden lykkäämään kottareita pikkutallin suunnalle. Näen silmäkulmastani kuinka Julle yrittää saada tarhaa ympäri ravaavaa mustaa ponia kiinni. Rahtaan kottarit lantalaan ja jätän roippeet sinne. Sitten suuntaankin tarhoille, tarkemmin ottaen Epsun tarhalle. Tamma hörisee pienesti minut nähdessään ja tulee kiltisti portille. Otan tamman riimun ja riimunnarun käsiini tarhan ulkopuolelta, avaten samalla portin. Klipsautan riimunnarun riimuun kiinni ja riimun tungen Epsun päähän. Niiden kanssa lähden sitten harppomaan poni kannoillani tallia kohti.

Kiinnitän Epsun pesariin ja jätän Jullen vahtimaan poneja. Itse käyn hakemassa varustehuoneesta: Epsun koulusatulan, suitset, satulan ja pintelit, jotka olen juuri ostanut. Lisäksi nappaan mukaani enkkuviltin ja harjapakin. Niiden roippeitten kanssa sitten saavun pesupaikalle ja satulan ja suitset laitan niille tarkoitettuihin telineisiin.
- Käyn vaihtaa viel ridakamppeet, huikkaan Jullelle ja astelen takaisin varustehuoneeseen. Vaihdan jalkaani nahkaiset ratsastussaappaat ja kiinnitän niihin kannukset. Otan vielä kouluraipan matkaani ja palaan hoitopaikalle. Nyt lähtee Julle hakemaan Purkin kamppeita ja itse alan harjailla Epsua. Tamma sählää jotain epämääräistä, kuten yrittää syödä remmejä joihin se on kiinnitetty. Kun Julle palaa, alamme jutella kaikkea TODELLA mielenkiintoista. Harjaan Epsun huolella ja sitten pintelöin tamman jalat. Laitan Epsulle muutkin varusteet ja kipaisen hakemaan vielä kypäräni. Kun Jullekin on valmis, suuntaamme maneesille jonne kokoamme Jullelle ja Purkille pienen esteradan.

Kapuan Epsun selkään ja annan sen kävellä kymmenisen minuuttia. Alkukäyntien jälkeen kokoan ohjat ja alan taivutella tammaa ympyröillä ja otamme muutamat pohkeenväistöt. Kun käynti sujuu molempaan kierrokseen, alan ravailla. Teemme alkuun suuria ympyröitä ja keskityin taivuttelemaan tammaa huolella. Sitten alamme mennä harjoitusravissa kolmikaarista kiemurauraa. Epsu kulkee rauhassa ja mukavasti eteenpäin, eikä sähläile turhia. Julle on alkanut hypätä Purkilla ja poni näkyykin menevän ihan mukavasti. Jatkamme Epsun kanssa tehtäviä ja nostan laukan keskiympyrälle väistellen kuitenkin Jullea poneineen. Otamme muutamat laukanvaihdot kahdeksikon kautta ja jatkamme ravailua. Kokeilemme vielä koota laukkaa hieman enemmän ja Epsu menee todella mukavasti. Julle hyppää Purkilla korkeimmillaan 50cm radan ja heillä menee mukavasti. Lopettelen Epsun kanssa ja lopuksi autan Jullea keräämään esteet pois.

Palaamme hoitopaikalle ja otan Epsulta varusteet pois. Viemme molempien hevosten vermeet pois ja heitän Epsulle fleeceloimen niskaan. Tämän jälkeen otan vesiletkun käsiini ja alan valuttaa viileää vettä tammani jaloille. Jokaista jalkaa kylmennän ehkä viitisen minuuttia ja sen jälkeen sammutan veden. Sitten viemme molemmat pollet tarhoihinsa ja palaamme keräämään roinat paikoilleen. Vaihdan nahkasaappaat talvikenkiini ja suuntaamme sitten päärakennukseen jossa näkyykin olevan ruoka-aika. Heidi on tehnyt makaroonilaatikkoa. Hilja ja Kasper onkin jo syömässä, joten liitymme heidän seuraansa.

Sussu ja Utopia's Eben
avatar
Sussu
Vakkari

Viestien lukumäärä : 288
Join date : 06.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: wpb-t Utopia's Eben

Viesti kirjoittaja Satu lähetetty 20.02.13 12:58

Tänään olin ensimmäistä kertaa Epsua hoitelemassa.
Sain isältäni kyydin tallille. Hyppäsin autosta ulos, ja katsoin kun isäni auto kaarsi pihasta pois. Lähdin käppäilemään pikkutalliin päin, ja näin kun suurin osa hevosista oli ulkona. Menin varustehuoneeseen, ja otin Epsun kaapista ponin harjat. Vein kamppeet Epsun karsinan eteen, nappasin tamman riimunnarun ja menin hakemaan Epsua tarhasta.
Tamma odottelikin jo ulkona. Se tuijotti suurin silmin minua, mutta näytti ystävälliseltä. Tarhassa oli vielä viimeisiä heinänjämiä. Sujahdin tarhaan, ja kiinnitin riimunnarun tamman riimuun. Silitin sen kaulaa, ja avasin portin. Talutin Epsun kokonaan ulos tarhasta, ja laitoin portin takaisin kiinni. Lähdin käppäilemään kauniissa talvisäässä takaisin talliin Epsu vieressäni kulkien.
No, kun olin päässyt sisälle talliin talutin tamman omaan karsinaansa. Riisuin riimun ja asetin sen naulaansa. Riisuin tytön päältä toppaloimen ja viikkasin sen karsinan viereen. Nappasin harjalaatikosta pari harjaa käteeni ja aloin rauhassa harjailemaan Epsua.
Tamma nosti kavionsa nätisti. Kaviossa oli hieman lunta, jonka sörkin pois kaviokoukulla.
-Valmista! Hyvä tyttö! kehuin Epsua.
Laitoin koukun takaisin laatikkoon ja suljin karsinan oven. Epsu ja sinne möllöttämään siksi aikaa, että haen tamman fleeceloimen.
Heitin loimen Epsun selkään ja otin sen riimun ja narun naulasta. Olin juuri laittamassa riimua Epsun päähän, kun se nosti hieman päätänsä leikkimielisesti. Sain kuitenkin riimun tamman päähän, ja otin sen ulos karsinastaan. Talutin ponin käytävälle ja avasin tallin ulko-oven, talutin ponin ulos ja taas sulin oven. Lähdimme kävelemään ponin kanssa pikku maastolenkin.
Käppäilimme kaikessa rauhassa Epsun kanssa pientä hiekkatietä pitkin. Maisemat olivat kauniit, ja aurinko paistoi mukavasti. Ulkona oli kylläkin aikasta kylmä. Epsu oli rauhallinen, ja meillä oli mukava pikku lenkki. Kannustin Epsun pieneen ravipätkään, ja sitten tamma nosti raviin ja ravasi pikkupätkän vierelläni. Siirsin itse kävelyyn, ja niimpä Epsukin siirtyi käyntiin. Pian alkoi jo näkyä tallia, ja Epsukin hirnahti siihen malliin, että nyt ollaan jo tallissa. Talutin tytön kentän ja maneesin ohi, pikkutallin ovelle saakka. Oven vieressä (ulkopuolella tallista) näin pienen "koukun" johon sidoin Epsun hetkeksi aikaa odottamaan. Kävin itse pikaisesti hakemassa Epsun toppaloimen, ja asetin sen ponin selkään. Ensin vain riisuin fleecen alta pois, ja Epsu oli valmis menemään tarhaan vielä hetkeksi aikaa. Talutin ponin sitten aitaukseensa, ja päästin narun irti. Epsu tökkäsi minua hellästi turvallaan selkään, ja minä naurahdin. Silitin tammaa niskasta ja pujahdin ulos tarhasta sulkien portin perässäni. Vilkutin Epsulle ja astuin talliin. Kävin hakemassa Epsun karsinan edestä sen harjalaatikon, ja vein sen takaisin varustehuoneeseen. Odotin varustehuoneessa hetken aikaa, kunnes sain äidiltä viestin että hän on pihalla odottamassa. Kävelin kaikessa rauhassa Epsun ohi parkkipaikalle, ja astuin autoon.

-Satu
avatar
Satu
Aloittelija

Viestien lukumäärä : 16
Join date : 19.02.2013

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: wpb-t Utopia's Eben

Viesti kirjoittaja Sussu lähetetty 11.03.13 18:15

avatar
Sussu
Vakkari

Viestien lukumäärä : 288
Join date : 06.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: wpb-t Utopia's Eben

Viesti kirjoittaja Satu lähetetty 28.05.13 16:24

- Seiso nyt paikallasi!, huudahdin. Tamma kiemurteli vieressäni, kun yritin päästä selkään. Heilautin kuitenkin itseni satulaan ja säädin molemmat jalustimet jalkaani. Epsu rauhoittui siinä samassa. Silitin ponin kaulaa, ja tamma pärskähti tyytyväisenä. Siirsin Epsun käyntiin ja lähdin kävelemään pikkutallin edustalta maastoon päin. Heiluttelin käsiäni reisieni päällä. Annoin ohjien roikkua kaulalla. Eppu venytti kaulaansa ja reipasti tahtia.
Kiristin ohjia vielä hiukan, ja nostin laukan. Edessä oli piiiiiiitkä suora. Eppu kohotti katsettansa ja laukkasi. Annoin sen mennä kovaa. Tuuli vain humisi korvissani, kun tamma reipasteli innoissaan tietä pitkin.
-Noooniiin, riittää kiitos! totesin, naurahdin ja siirsin ponia takaisin käyntiin. Eppu ei oikein olisi tahtonut hidastaa, mutta sain tamman kuitenkin käyntiin ( hetken kuluttua Very Happy ). Köpöteltiin siinä loppumatka tallille saakka. Eppu käyttäytyi todella hyvin, ei säikkynyt lainkaan!
Suljin Epsun karsinan oven. Eppu jäi karsinaansa tyytyväisen näköisenä, kun lähdin kävelemään ulko-ovea kohti. Ajattelin vielä liikuttaa Mollin tänään.
-Satu(;:
avatar
Satu
Aloittelija

Viestien lukumäärä : 16
Join date : 19.02.2013

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: wpb-t Utopia's Eben

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa