24.02.2013

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

24.02.2013

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 16.01.13 21:10

Funnelin hiitolomaviikon toimintaviikon kruunaa sunnuntain 24.02 maastoratsastus.

Maastoon lähdetään sunnuntai aamupäivällä, 10 aikoihin ja takaisin tullaan puoleen päivään mennessä. Maastossa mennään sekä leveillä teillä että metsäpoluilla, reitin varrella on useita ravi- ja laukkapäitkiä.
Maastoilua johtaa Heidi Oliver hevosella.
Maastoilun jälkeen kokoonnutaan asuintalolle, jossa on tarjolla lämmintä ruokaa, juotavaa ja jälkiruokaa. Maastoon osallistuneet hevoset saavat syödä sillä aikaa päiväheiniä tallin karsinoissa.

Maastoon ilmottaudutaan viimeistään 23.02 mennessä ja ilmottautumisen yhteydessä on myös suoritettava maasto. Maaston voi suorittaa tarinalla, piirroskuvalla, piirroskuvasarjalla tai runolla.
Ilmottautumiset sähköpostitse (virtuaalie[at]gmail.com) otsikolla Funnel maasto, kerro myös nimesi, ratsusi nimi sekä osoite.
Voit myös osallistua useampaan hiihtolomaviikon tapahtumaan yhdellä sähköpostilla, laita viestin otsikoksi Funnel hiihtolomaviikko ja laita viestiin kunkin päivän oma otsikko, jotta tiedän, mihin olet ilmottautumassa. Ei koske KRJ ja ERJ kisoja.


Osallistujat

Sani - Whistle
Hilja - Wyome Hexen
Painajainen - Taikakuun Energia


Suoritukset

Sani - Whistle
Lähdimme sunnuntaiaamuna Vinskin kanssa Funneliin. Ruuna mutusteli trailerissa rauhallisena heiniä saapuessamme pientallin pihaan. Hevonen oli harjattuna ja satuloituna trailerissa, joten otin sen heti ulos. Kiristin vyön ja katsoin muutenkin kaikki hihnat kuntoon. Ponnistauduin hevosen selkään ja jäin säätämään jalustimia. Katselin muita ratsukoita sillä aikaa, kun Heidi järjesteli meidät jonoon. Siistissä jonossa lähdimme ohjeiden jälkeen tietä pitkin maastoon. Keräsin ohjat jo heti tuntumalle, koska ruunani oli tunnetusti arvaamaton maastossa. Lisäksi sen kanssa ei oltu pitkään aikaan ratsastettu, joten se oli aivan innoissaan. Lumi narskui hevosten kavioiden alla. Pakkasta oli reilut -10 astetta ja puut olivat kauniita lumipeitteineen. Pian nostimme ravin ja hevoset lähtivät
innokkaasti matkaan. Vinski ravasi innokkaasti pää pystyssä, sieraimet levällään ja kuunteli samalla metsän ääniä. Sain tehdä paljon pidätteitä, jottemme olisi edellä menevän ratsukon takapuolessa kiinni. Pian metsän läpi kiiri käsky nostaa laukka. Käskyn kuullessa hevoset nostivat automaattisesti laukan ja lähdimme viilettämään eteenpäin.
Alkuun Vinski teki muutaman riehakkaan pukin, mutta nopeasti se keskittyi vain laukkaamaan. Pieni kyynel vierähti silmäkulmastani vauhdin huumassa. Lopulta siirryimme takaisin raviin ja ravasimme vähän matkaa. Jouduimme siirtymään käyntiin, koska suuntasimme metsäpolulle. Olimme Vinskin kanssa jonon hännillä, ja oli ilo katsella muiden ratsastijien saadessa lumet niskaansa. Sain minäkin kerran. Ruuna otti yhdestä kuusen oksesta kiinni ja vetäisi, niin lumet putosivat päälleni. Metsästä päästyämme otimme taas reippaan ravipätkän. Jotenkin hevoset pääsivät karkaamaan laukkaan ja näin viiletimme taas kauniilla metsätiellä täyttä kiitoa. Lopulta saavuimme kunnon loppukäyntien saattelemana Funnelin pihaan. Hoidimme kaikki hevosemme niille varattuihin karsinoihin. Annoin Vinskille palkkioksi hienosta maastosta kaksi porkkanaa. Tyytyväisenä se mutusteli porkkanaansa ja taikoi hymyn huulilleni. Lopuksi lähdimme kaikki ratsastajat taloon syömään.

Hilja - Wyome Hexen
Juoksin Funnelin tietä pitkin, oli Funnelin toimintaviikon viimeinen päivä. Viikolla oli ollut varsapäivä (olin ollut siellä Monan kanssa), kisoja (Heidi oli ollut siellä Oonalla), hiihtoratsastusta ja tänään oli maastoilua. Pääsin sinne mukaan Oonan kanssa. Harjaisisin Oonan hienoksi, olin puhdistanut sen varusteet joten nekin olivat puhtaat.
- Heippa Oona, sanoin tammalle joka käyskenteli tarhassaan. Kutsuin sitä ja nappasin riimunnarun. Tamma tuli luokseni ja kiinnitin riimunnarun riimun. Avasin portin ja talutin tamman ulos. Suljin portin perässäni ja talutin pilkukkaan tamman talliin. Työnsin oven auki ja pujahdimme sisälle, tallissa oli tohinaa. Heidi hääräsi Oliverin karsinassa ja talli oli täynnä tuntemattomia ratsukoita. Ohjasin Oonan karsinaansa ja sidoin kiinni. Oona katseli ihmeissään käytävälle ja haisteli uusia hajuja. Hain harjapakin ja palasin ratsukoiden seasta tamman luo. Otin loimen pois ja vein kuivumaan. Matkalla tapasin Heidin joka tervehti iloisesti ja kiiruhti Kasperin luo. Avasin pakin ja otin kumisuan, pyörittelin tamman sillä läpi ja sitten otin toisen harjan jolla irrotin pölyt ja liat. Puhdistin kaviot ja tarkistin että kengät olivat hyvin kiinni. Harjasin harjan ja hännän takut suoriksi ja hain varusteet. Heitin tamman selkään punaisen satulahuovan ja sen päälle mustan estesatulan. Kiinnitin vyön ja puin Oonalle sutset. Kiinitin soljet ja laitoin suojat ja putsit jalkoihin. Hain saappaani kaapistani ja laitoin jalkaan. Heidi huikkasi että lähdetään ulos. Puin kypäräni ja nappasin raipan. Kiiruhdin tamman luo ja nappasin ohjat, talutin Oonan pihalle. Säädin jalustimet oikean mittaisiksi ja kiristin vyötä vielä reiällä. Nousin selkään lumikasan päältä ja menin Heidin käskemälle paikalle. Heidi tarkisi järjestyksen ja muutama ratsukko vaihtoi paikkojaan. Sitten lähdimme käynnissä metsätielle.
Kävelimme reippaasti tiellä, nautimme lumisen metsän tunnelmasta. Näin tutun polun jonka varrella olivat lumiesteiden jäännökset. Hymähdin hiljaa niin ettei kukaan kuullut. Ajattelin ottaa ohjia, ihan varmuuden vuoksi. Hevosia oli kuitenkin paljon ja oli parempi olla varuillaan jos tapahtuisi jotain. Heidin "raviin" huuto kiiri metsässä ja herätti minut ajatuksistani. Annoin pohkeita ja Oona lähti raviin. Ravasimme jonkin aikaa tiellä kunnes käännyimme hieman ja nostimme laukan. Laukkasimme kovaa vauhtia tietä pitkin, jotkut hevoset pukittelivat innosta. Heidin pää kääntyi ajoittain katsomaan olivathan kaikki mukana. Siirryimme ravin kautta käyntiin. Annoin pidempää ohjaa, tuuli humisi korvissani. Taputin Oonaa, kävelimme hetken kunnes Heidi sanoi että ravataan kohta. Otin ohjat ja nostimme ravin. Oonaa alkoi laiskottaa ja jouduin antamaan pohjetta että pysyisimme muiden mukana. Maiskautin ja annoin pohjetta, tamma ei reagoinut ollenkaan. Annoin pohjetta ja napautin raipalla samaan aikaan ja Oona heräsi. Se nosti päänsä ylös ja alkoi astelemaan reippaamin.
Palasimme Funnelin pihaan hyvien loppukäyntien kera, nousimme selästä ja veimme hevoset talliin. Talutin Oonan karsinaansa ja kehuin sitä. Riisun varusteet ja vein paikoilleen. Laitoin loimen selkään, koska tamma oli hikinen. Laitoin linimenttiä jalkoihin ja käärin pintelit ja patjat niiden ympäri. Silitin Oonan päätä vielä hetken kunnes Heidi pyysi meidät syömään päärakennukseen. Suljin Oonan karsinan ja lähdin syömään muiden joukossa.

Painajainen - Taikakuun Energia
Maastoon osallistun viidellä haiku-runolla, jotka ovat kaikki toisistaan irrallisia pätkiä : ) Vaikka ovat lyhyitä, erittäin haastavia kirjoittaa koska runossa tulee olla 3 säettä ja tietyssä säkeessä tietty määrä tavuja (5 tavua, 7 tavua ja 5 tavua).
1
Kun täyttä laukkaa
viiletämme polulla,
kaikki on hyvin.
2
Lunta putoilee
Ja hiutaleet tekevät
vain kyyneleitä.
3
Ja kun lähdemme
Pidän kiinni harjasta
Jotten tippuisi
4
Rivakka ravi
Kirpeässä ilmassa
Vie kauas pois
5
Kuuluu kolinaa
Kodikkaasta tuvasta
Minä, kuppi kädessä.

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa