19.02.2013

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

19.02.2013

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 16.01.13 21:06

Tiistaina, 19.02.2013, on hiihtolomaviikon toimintaviikon varsojen päivä. Tälle päivälle ovat tervetulleita kaikki alle 3-vuotiaat orit/ruunat ja alle 4-vuotiaat tammat. Tapahtumapäivä ei ole minkään jaoksen alainen ja ideana on pitää hauskaa, oppia uutta ja tavata uusia ihmisiä.
Varsapäiville on kuitenkin jonkin verran myös rajoituksia.
- yli vuotiaat orivarsat oltava suitsittuina tapahtumapaikalla
- yhdeltä omistajalta maksimissaan kolme varsaa per tapahtuma
- yksi varsa maksimissaan kahteen luokkaan
- varsojen riimuissa/suitsissa on oltava esillä kunkin varsan henkilökohtainen numero, jotta mahdollisessa karkaustilanteessa voidaan karannut hevonen palauttaa takaisin oikealle omistajalleen
- tapahtumaan osallistuvilla hevosten käsittelijöillä on kaikilla kypäräpakko

Ilmottautuminen varsapäivän tapahtumiin tapahtuu sähköpostitse (virtuaalie[at]gmail.com) otsikolla Funnel Varsapäivät. Ilmottautumiseen tarvitaan esittäjän nimi, varsan nimi ja osoite sekä luokka, johon ilmottaudutte.
Ilmottautumiset viimeistään 18.02 mennessä.
Voit myös osallistua useampaan hiihtolomaviikon tapahtumaan yhdellä sähköpostilla, laita viestin otsikoksi Funnel hiihtolomaviikko ja laita viestiin kunkin päivän oma otsikko, jotta tiedän, mihin olet ilmottautumassa. Ei koske KRJ ja ERJ kisoja.

Luokat

1. Varsasuunnistuskilpailu 5/20 osallistujaa
- Avoinna kaikenikäisille varsoille, jotka osaavat käyttäytyä narun päässä.
- Suunnistusrataan pääset tutustumaan tästä.
- Hyväksytyn tuloksen saa, kun on kerännyt kaikilta rasteilta sanat ja yhdistänyt niistä toimivan lauseen. Aika ei ratkaise muuten, paitsi jos ylittää tunnin aikarajan, tällöin suoritus hylätään automaattisesti.
- Radalta kerätyistä sanoista tehty lause tulee liittää osallistumiseen.

2. Irtohypytystä 3/40 osallistujaa
- Avoinna yli vuotiaille varsoille.
- Esteet nousevat ikäluokan mukaan maksimikorkeudeltaan 1-vuotiailla 60cm, 2-vuotiailla 80cm, 3-4-vuotiailla 100cm. Estekorkeuksia lasketaan tarvittaessa hevoskohtaisesti.
- Ilmottautumisessa kerro oman hevosesi ikäluokka ja tarvittaessa esteiden maksimikorkeus, mikäli eri, kuin ikäluokan normaali.

3. Näyttelyasennon valmennus 5/5 osallistujaa Täynnä
- Avoinna kaikenikäisille varsoille.
- Valmennukseen osallistuvat saavat kirjallisen kommentin.
- 1 varsa/omistaja.

4. Rataluokka 5/20 osallistujaa
- Avoinna kaikenikäisille varsoille.
- Maneesiin on rakennettu esterata, jossa on erilaisia luottamukseen, tottelevaisuuteen ja älykkyyteen perustuvia esteitä. Tämä luokka on kilpailuhenkisille sekä varsan koulutukseen painostaville.
- Esterataan pääset tutustumaan tästä.
- Ilmoittautumisessa kerro lyhyesti kuinka varsasi suoriutui, voittaja arvotaan puolueettomasti arvontakoneella ja saa palkinnoksi riimun, riimunnarun sekä pokaalin.


Osallistujat / tulokset (pahoittelen loppujen tuloksien viipymistä)

Luokka 1
1. evan - Maanan Iloliekki
2. Hilja - Mon Chéri
3. miwwy - Costache Mihkel
4. Ronja - Fame's Rattlesnake
5. Petra - Alegren Usvasilmä
6. Hanne - Jukolan Kirveli

Luokka 2
1. Petra - Routaruno (2-vuotias)
2. miwwy - Costache Mihkel (3-vuotias - maks. 90cm)
3. damn - Athena (2-vuotias)

Luokka 3
Petra - Routaruno - kommentoitu
Riitsu - Riihikorven Pandora - kommentoitu
Elisa - Kirpakan Utu - kommentoitu
Hanne - Jukolan Kirveli - kommentoitu
evan - Maanan Iloliekki - kommentoitu

Juonipaljastus:
Petra - Routa
Routa tuli maneesiin häseltäen, joten pyysin taluttelemaan oria hetken, ennen kuin alottaisimme. Pikkuhiljaa varsa alkoi rauhoittumaan ja pystyimme aloittamaan, olin asettanut maneesin keskelle kaksi puomia, joiden väliin pysäytit Roudan.
- Katso, että pidät aina harjattoman puolen tuomareihin päin, ohjeistin aluksi ja tarkistit, että ori oli oikein päin. Sitten neuvoin kuinka jalat tuli asetella niin, että tuomaristolla olisi esteetön näkymä kaikkiin jalkoihin. Tässä vaiheessa Routa laittoi sisemmän takajalkansa liian taakse, jolloin koko runko venyi ja orista tuli heti huonomman näköinen. Sait siirrettyä takajalan pari senttiä eteen ja kokonaisilme parani heti. Routa oli luonnostaan jo melko ryhdikäs, joten kerroin vain teoriassa miten hevosesta saa hieman ryhdikkäämmän haluttaessa.

Riitsu - Dara
Dara odotteli meitä maneesissa hiljaisena ja ympärilleen rauhassa katsellen. Tamma oli jopa vähän liian rauhallinen, eikä meinannut millään lähteä liikkeelle, kun sen piti tulla maahan asetettujen puomien eteen.
Pian saimme Daran kuitenkin paikoilleen, se ei aluksi meinannut millään ymmärtää miten ne jalat piti laittaa ja parhaimmillaankin asetti ne tasan väärin päin. Hetken yrittelyn jälkeen pyysin teitä tekemään pienen kävelykierroksen ja yrittämään pysäyttää tamma oikeaan asentoon.
- Yksi, kaksi, kolme, pysäytä. Dara päätyi täydelliseen asentoon ja onnistumisen riemu oli käsin kosketeltavissa.
- Nyt astut rauhassa askeleen eteen ja käännyt seisomaan Daran eteen. Voit pidättää sitä kevyesti, jotta se ei lähde mukaasi.
Teit työtä käskettyä ja pian seisoitte hyvässä asetelmassa edessämme. Daran huomio kiinnittyi johonkin kolahdukseen selkäsi takana ja se ryhdistäytyi ainakin viisi senttiä ylöspäin.
- Tuon reaktion, kun saat toistettua näyttelyissä, saatte aivan varmasti loistavan arvosanan.

Elisa - Utu
Fiksun oloinen varsa saapui maneesiin taluttajansa kera. Utu tuntui olevan hyvin kiinnostunut ympäristöstään, mutta kunnioitti taluttajaansa ja tyytyi vain katselemaan ympärilleen. Pysähdyitte maneesin keskelle sijoitettujen kahden puomin väliin ja Utu seisahtui ihan itsekseen täydelliseen näyttelyasentoon.
- Mitäpä tuohon sitten enää sanoisi, kysyin hymyillen. Kerroin kuitenkin teoriassa miten näyttelyasento vaikutti varsan arvosanaan, hyvä esittäjä pystyi piilottamaan esitettävän hevosen viat oikealla asennolla. Utu kuitenkin seisoa möllötti korvat hörössä, jalat avoinna ja oikein tyylikkään oloisena, joten pyysin vain jatkossakin pistämään näyttelyissä sen samanlaiseen asentoon ja kaikki sujuisi varmasti hienosti.

Hanne - Kirppu
Kirppu näytti hyvin positiiviselta kaverilta ja oli todella oppivaisella tuulella tänään. Tamma kuunteli taluttajaansa ja ymmärsi heti alusta alkuen minkälaista asentoa häneltä tänään haettiin. Kirppu mutusteli suussaan olevia kuolaimia ja tarkasteli ympäristöään, pyysin sinua nyppäämään hellästi ohjasta saadaksesi neidin huomion takaisin itseesi. Kikka toimi ja Kirppu siirtyi jälleen kuulolle, korvat höröllä ja paikoillaan ryhdikkäästi seisten.
Kerroin teille miten tamman tuli seistä näyttelyissä ja neuvoin sinua välttämään kovin suurta avonaisuutta tamman jalka-asennoissa, mitä suoremmaksi saisit etu- ja takajalkojen kulman, sitä parempi, sillä Kirpulla oli hyvin suorat jalka-asennot ja se korostui parhaiten siinä asennossa.

evan - Ilona
Ilona oli alkuun hieman sählä eikä meinannut pysyä paikoillaan pientä hetkeäkään. Sitä kiinnosti paljon enemmän lajitoverien seura, kuin se, mitä ohjaaja siltä pyysi sillä hetkellä. Hetken taistelun jälkeen tamma myöntyi ja tuhahti kuuluvasti. Sait Ilonan hyvään näyttelyasentoon, pyysin sinua koittamaan saada etujalkoja hieman kauemmas toisistaan, sillä sen etuset olivat hieman hajavarpaiset ja vaativat siten pientä silmänkääntökikkaa.
Kaikenkaikkiaan Ilonan asento oli luonnostaan hyvin ryhdikäs ja tamma kyllä tiesi itsekin olevansa kaunis hevonen. Se oli hyvin energisen näköinen ja hetken seisomisen jälkeen alkoi liikahtelemaan jo levottomasti. Neuvoin jatkamaan harjoituksia lyhyissä sessioissa kotona ja pidentämään seisonta-aikaa vähän kerrallaan ja menemään tamman ehdoilla.

Luokka 4
1. Riitsu - Riihikorven Pandora
2. Ronja - Breezy Rockshot
3. Hilja - Mon Chéri
4. Ronja - Fame's Rattlesnake
5. Petra - Alegren Usvasilmä


Hilja - Mon Chéri
Rata: ensimmäinen tehtävä sujui ongelmitta (vaikka paalien syönti olisi ollut kivempaa ;'D), pujottelun menimme ravissa ja se sujui ketterästi. Puomit ravasimme nopsasti ja kiiruhdimme seuraavalle esteelle, peruutus meni hieman vinoon mutta puomien sisällä pysyi. Mönkijä ei ollut järin pelottava, mutta tuijottaa sitä piti kovasti, poni hyppäsi innoissaan ja ravasimme tuomarien luo liitelevästi Wink

Petra - Alegren Usvasilmä
Ensimmäinen tehtävä ei tuottanut sen suurempaa ongelmaa suokkineidille, joka vain tarpoi pelotta narisevan sillan yli. Pujottelussa Usva oli hieman turhan roisi, eikä ollut huomaavinaankaan tötteröjä ennen, kuin sain tamman huomion itseeni nykäisemällä tuon riimunnarua, jonka jälkeen nuorikko meni nätisti pujottelun, viimeiset kolme tötsää jopa ravaten siististi. Jatkoin ravissa puomien yli, mutta viimeisellä puomilla Usva alkoi vetelehtiä ja siirsi käyntiin, josta kävelytin pikkuneidin peruutustehtävään. Ensin Usva ei ollut peruttaa millään, ja kyttäsi jotakin, mutta lopulta saimme aikaiseksi siistin peruutuksen. Kun oli mönkijän ohituksen vuoro, minulle selvisi, mitä suokki oli koko radan ajan kytännyt; tamma meni niin kaukana kuin mahdollista mönkijää, käyden vaarallisen lähellä puomilinjaa, mutta siitäkin selvittiin, kun hieman rauhoittelin neitosta. Seuraavaksi nostimme ravin, mutta Usva onnistui itse nostamaan se nalukkaan niin, että sain roikkua tamman perässä. Ensimmäisen esteen jälkeen pääsin tamman vierelle, kun Usva onnistui hidastamaan. Pystyn puomi kolahti, muttei pudonnut, kun laskin Usvan raviin ja ravailin suoraan maaliviivalle, antaen Usvalle hieman pitempää narua, jotta neiti pääsisi oikeuksiinsa näyttämään mahdollisimman rentoa ja lennokasta ravia.

Riitsu - Riihikorven Pandora
Ensimmäinen tehtävä oli sillanylitys, Dara ei aluksi suostunut menemään sillalle, mutta lopulta se asteli sen yli reippaasti. Seuraava oli vuorossa pujottelu. Dara pujotteli mallikkaasti tolppinen ohi, mutta viimeisen tolpan kohdalla Dara meni liian läheltä, jolloin se kaatui. Eipä mitään, jatkoimme puomeille ja ravasimme niiden yli. Dara hyppäsi jokaisen puomin yli. Ravasimme peruutus tehtävän luokse. Käskin Daran lähteä peruuttamaan, peruutus meni aika vinoon, muttei kuitenkaan puomien yli. Kävelimme mönkijän luokse. Dara jäi tuijottamaan mönkijää, mutta kun kiskaisin narusta se lähti reippaasti kulkemaan eteenpäin. Sitten lähdimme juoksemaan esteitä kohti, Dara nosti suoraan laukan ja hyppi jokaisen esteen yli. Taputin sitä pikasee kaulalle, hiljensin Daran vauhdin ja ravasimme maaliin.

Ronja - Breezy Rockshot
En oikeestaan tiennyt mitä hemmettiä olin ajattelut osallistuessani Räsän kanssa rataluokkaan Funnelin varsapäivänä. Sillan yli vielä mentiin ihan helposti, tosin hieman loikkien, mutta jo pujottelussa tammani oli selvästi tehnyt omat sääntönsä – mitä enemmän tolppia kaatui, sen parempi. Ravipuomit taas muuttuivat laukkapuomeiksi sekä parimetrisiksi esteiksi. Seuraavaksi olisi pitänyt peruuttaa. Jösses, ei tää kakara liikkunut kui eteenpäin. Lopulta hiukan väen vängällä sain Räsän peruuttamaan askeleensa (joita tuli varmaan tuplasti 4, kun vauhtiin päästiin), mutta pysyttiin sentään jotenkuten puomien välissä. Mönkijän kohdalla reaktio oli vähän toisenlainen kuin odotettiin. Räsä suorastaan ryntäsi katsomaan mikä tämä vekotin on! Repisin sen takaisin urilleen (tamma nousi pari kertaa pystyyn…), jotta pääsimme jatkamaan matkaa. Esteille höristiin ja korvat heiluivat. Räsä ei nyt yllärinä pysynyt ravissa vaan vaihtoi laukkaan, mutta hyppäsi sentään kaikkien yli, vaikka 30cm kasvoi ainakin puolet suuremmaksi. Viimeinen ravi onnistui suht hyvin parin pukin kera, mutta varmasti meillä oli lennokkain ja vauhdikkain ravi koko päivänä!

Ronja - Fame's Rattlesnake
Ratun kanssa oli paljon luottavaisempi olo suunnata radalle. Sillan ravailtiin kauniisti ja pujottelutkin menivät aivan nappiin, vaikkakin oriin keskittyminen oli välillä heräteltävä sen tarkkaillessa maneesia muuten vain. Puomit meni ihan nätisti, mutta kahden vikan yli Ratu päätti hypätä kunnon loikan, jolle irvistin. Näistä jatkui matka hetken laukassa, jonka sain laskettua ponilta pienehköllä ympyrällä. Peruutus onnistui ihan hyvin, vähän hiomista ehkä suoruudessa, Ratu kun venkoili suuntaan jos toiseen. Puomien sisällä kumminkin pysyttiin. Mönkijä ei oikeastaan Ratua kiinnostanut ollenkaan, ja sen vierestä ravailtiin hieman korvat hörössä kytäten. Kavaletit ja este olivat kuin vettä vain (tuleehan tästä mun ykkösesteponi!). Maaliin me ravailtiin kiltisti ja juuri maalilinjalla Ratu hyppäsi hetkeksi laukan puolelle.

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa