Hiljan ja Oonan päiväkirja

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Vs: Hiljan ja Oonan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 03.06.13 21:30

Tässä nyt yks kuva Oonasta (joo en jaksanut värittää tai tehdä taustaakaa x<) :

kuva


Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hiljan ja Oonan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 29.06.13 13:27

12v€ talutustarinasta, tuo kuva ei muuten näy enää?

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hiljan ja Oonan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 29.06.13 14:19

mulle tulee tommoinen continue to media nappula ja sitä kautta pääsen sinne kuvaan xD

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hiljan ja Oonan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 29.06.13 14:38

Niimpä tulikin :'D

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hiljan ja Oonan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 13.07.13 13:13

17. Tallitöitä

Oli kaunis päivä, lämmin, mutta ei liian kuuma. Kävelin kentän laidalle katsomaan, kun Heidi oli ratsastamassa Oonalla. Tamma liikkui sulavasti ja hienosti, tekien kaikki väistöt ja laukannostot kenkkuilematta. Heidi tervehti ohi ratsastaessaan ja tervehdin takaisin. Katselin vielä hetken ratsastusta, kunnes lähdin pikkutalliin.

Talli oli tyhjä, kun kaikki hevoset olivat laitumella. Kesäkuun alussa oli ollut molempien tallien ja pihaton suursiivous, jolloin tallit oli pesty ja olivat todella siistit sen jälkeen. Kävelin käytävällä ja katselin ympärilleni. Katsoin myös Oonan karsinaan, joka oli likainen. Varmaan Heidi oli hoitanut Oonan karsinassaan. Lähdin hakemaan kottareita ja talikkoa, jotka löytyivät helposti. Työnsin kottarit, jonka päällä talikko lepäsi, tamman karsinalle ja menin puhdistamaan karsinaa, joka kuitenkin oli aika puhdas.

Kun karsina oli puhdas menin tyhjentämään kottarit ja jätin samalla tavarat paikoilleen. Karsina ei mielestäni nyt tarvinnut uutta purua, joten menin takaisin Oonan karsinalle tutkailemaan voisinko puhdistaa jotain sieltä. Tamman ruokakuppi ja juoma-automaatti olivat puhtaat, joten edes niitä ei tarvinnut pestä. Menin hakemaan Oonan harjapakin, voisin varmaankin puhdistaa harjat. Kuten arvasin, tamman harjat olivat tamman karvoissa ja kampa jouhissa. Istahdin varustehuoneen sohvalle puhdistamaan harjoja.

Harjat puhdistettuani vein karvat ja jouhet roskiin ja sitten vein harjapakin paikoilleen. Happasin käsiini Oonan tavalliset suitset ja estesatulan, sain vielä sormiini varusterasvan, kunnes lähdin kantamaan tavaroita ulos. Jäin lähimmälle tarhalle ja laskin satulan valkoiselle lankkuaidalle, samoin kuin suitset ja tiputin valjasrasvan maahan. Lähdin vielä pikkutalliin hakemaan vettä ja sienen.

Palasin hetken kuluttua vesiämpärin ja sienen kanssa. Irrotin satulahuovan satulasta ja laitoin sen satulan viereen aidalle. Käytin sientä ämpärissä ja puristin turhat vedet pois, kunnes hieroin siihen vähän valjasrasvaa ja alon puhdistamaan satulaa. Sivu silmällä näin Heidin taluttavan Oonaa kentältä pikkutalliin.

Puhdistin satulan perusteellisesti. Sen jälkeen otin Oonan tavalliset suitset ja irrotin kaikki remmit ja hihnat, jotta sain puhditettua suitset hyvin. Lopuksi vielä kokosin suitset. Aurinko meni pilveen hetkeksi, mutta tuli muutaman minuutin päästä takaisin.

Hommassani kesti kauan, mutta työ kannatti. Varusteet olivat puhtaitä ja lähdin viemään niitä takaisin, nyt sain varusteet toiseen käteeni ja vesiämpärin, sienen ja varusterasvan toiseen käteeni, joten vein kaiken kerralla pikkutalliin.

Vietyäni tavarat paikoilleen menin Oonan karsinalle. Siellä Heidi oli juuri harjaamassa Oonan takajalkoja ja pian heittikin harjan harjapakkiin. Tamma oli märkä satulan ja satulavyön kohdalta, nainen oli pessyt siitä kohtin Oonaa vedellä.
- Haluatko sä viedä tän laitsalle? Heidi kysyi ja otti harjapakin käteensä.
- Juu voin mä, vastasin ja menin avaamaan riimunnarun solmua, jolla tamma oli kiinni.
- Vien vain tämän harjapakin, niin voin tulla avaamaan teille portin, Heidi sanoi ja meni varustehuoneeseen harjapakki kädessän. Sillä välin silittelin Oonan kaulaa.

- No niin, Heidi sanoi tultuaan takaisin tamman karsinalle. Lähdin taluttamaan Oonaa ulos ja tamma tapansa mukaan seurasi perässä kiltisti. Tammalaitumen edessä, Heidi meni avaamaan portin, josta menimme Oonan kanssa sisälle ja päästin hevosen irti. Pujadin pois laitumelta ja Heidi sulki portin. Oona ravasi heti kauemmas ja meni piehtaroimaan. Irvistimme Heidin kanssa molemmat. Kun tamma nousi ylös ja märät kohdat olivat aivan kurassa.
-Voi ei Oona...

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hiljan ja Oonan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 02.08.13 21:22

18. Ratsastusta kentällä

Kesäloma oli loppumassa ja koulun alku oli jo nurkan takana. Syksykin häämötti edessä päin, päivät lyhenisivät ja ilma viilenisi. Vielä sentään oli muutama lomapäivä jäljellä ja aioin täyttää ne hevosilla. En odottanut koulun alkua kovin innolla. Kivahan se oli nähdä koulukavereita kesän jälkeen (ystäviäni olin nähnyt lomalla), mutta opiskelu ei jaksanut innostaa yhtään. Tuli ainoastaan läksyjä ja kokeita, lukemista ja opiskelua.

Pyöräilin rauhallisesti tietä pitkin kohti Funnelia. Tuuli hieman ja onnekseni olin ottanut päälleni paksun hupparin. Taivas oli harmaa ja ilma oli synkkä, niin kuin viime päivinä oli ollut. Oli enään vaikea kuvitella niitä aurinkoisia kesäpäiviä, jolloin hellettä oli riittänyt. Tajusin pian kääntyä Funnelin tielle. Ajatuksissani meinasin melkein ajaa ohi. Katselin laiduntavia hevosia tien molemmilla puolin ja päästyäni pihaan jätin pyöräni pikkutallin punaista seinää vasten. Hyräillen lähdin kävelemään tammojen laidunta kohti.

Haeuttuani Oonan laitsalta lähdin taluttamaan sitä pikkutalliin. Heidi tuli meitä vastaan.
- Moi, hän tervehti ystävällisesti. Pysähdyin ja Oonakin pysähtyi automaattisesti.
- Moi, voinko ratsastaa tänään Oonalla? kysyin Heidiltä.
- Juu, kyllä voit, hän vastasi ja kiitin tiedosta, kunnes lähdimme Oonan kanssa liikkelle. Talutettuani tamman talliin vein sen omaan karsinaansa. Sitten lähdin hakemaan Oonan harjapakkia ja palasin hetken kuluttua tamman luo. Kaivoin yhden harjan pakista ja aloin harjaamaan vapaana karsinassaan olevaa Oonaa.

Oona käyttäytyi harjauksen aikana rauhallisesti, kuten yleensäkkin. Kun tamma oli harjattu ja kaviot puhdistettu menin hakemaan kypärää, saappaitani ja raippaani yksäritallista, kun olin ne sinne raahannut. Omat varusteet haettuani jätin ne Oonan karsinan eteen ja menin hakemaan tamman varusteita.

Nappasin Oonan suitset käsiini, menin ottamaan koulusatulan ja vein ne tamman luo. Varustin Oonalle ensin satulan, sitten suitset, lopuksi jalkavermeet ja viimeisenä laitoin oman kypärän päähäni ja vaihdoin tennarit nahkasaapaisiin. Vedettyäni saappaiden vetoketjut kiinni avasin Oonan karsinan. Otin ohjat tamman kaulalta ja maiskautin hieman, jotta tamma lähtisi seuraamaan minua ulos.

Päätin jäädä kentälle, sillä ei satanut ja kenttä oli tyhjä. Muutenkin kentällä oli kivempi mennä. Pysäytin pilkukkaan tamman kentän keskelle. Laskin jalustimet alas, lyhensin hieman, kiristin satulavyötä ja talutin sitten Oonan kentän aidan luo, josta nousin ketterästi selkään. Jalustimet olivat sopivat ja lähdimme kiertämään kenttää käynnissä.

Alkukäyntien jälkeen kiristin satulavyötä, kunnes otin ohjat tuntumalle. Tein pysähdyksiä, voltteja ja raviin siirtymisiä. Oona alkoi lämmetä ja hakeutua peräänantoon. Kokosin ravia lyhyillä sivuilla ja lisäsin pitkille sivuille. Pyrin saamaan tamman nopeasti kootumpaan raviin lisätyn jälkeen ja Oona kuunteli apuja kiltisti, joten tehtävä sujui hyvin.

Annoin laukka-avut ja Oona nosti laukan. Tein ymyröitä, raviin siirtymisiä ja vaihdoin suuntaa ja vaihdoin laukan ravin kautta. Oonan laukka oli keinuvaa ja mukauduin liikkeisiin helposti. Laukkailtuani riittävästi siirryin käyntiin ja annoin pitkät ohjat. Silitin tamman kaulaa ja irroitin jalat jalustimista. Venyttelin jalkojani ja Oonakin venytti kaulaansa.

Otettuani ohjat tuntumalle tein väistöjä, aluksi käynnissä. Sujui oikein mukavasti, joten siirryin raviin ja tein väistöjä ravissakin molempiin suuntiin. Kun tuli hyvät väistöt otin muutaman avotaivutuksen suoralla uralla. Oona kulki ryhdikkäästi ja kivasti koko ajan. Olin yllättynyt, kun oli mennyt hyvin, niitä muutamaa kertaa lukuunottamatta, kun itse olin ratsastanut väärin.

Menin loppuun pitkään käyntiä pitkin ohjin, kunnes tulin alas selästä. Nostin jalustimet ylös ja löysäsin satulavyötä. Nappasin ohjat käsiini ja lähdin taluttamaan tammaa pikkutallia kohti.

Tallissa vein Oonan karsinaansa ja aloin purkamaan siltä varusteet pois. Satulan nappasin toiseen käteeni ja otin suitset toiseen. Laitoin karsinan oven kiinni ja kävin viemässä varusteet paikoilleen. Menin takaisin tamma luo ja irroitin jalkevermeet sen jaloista, jotka laitoin harjapakkiin. Otin harjan ja aloin harjaamaan Oonaa lopuksi.

Harjasin tammaa pitkän aikaa ja puhdistin myös kaviot. Silittelin sen puhdasta karvapeitettä hetkisen ja annoin tamman nuuhkia käteni ja taskuni. Päätin kuitenkin lähteä viemään Oonaa takaisin laitumelle, joten kiinnitin riimunnarun riimuun ja lähdin taluttamaan tammaa kohti laidunta.

Huomasin, että kirjoitan tollein menneessä aikamuodossa (perfekti, imperfekti tai jotain) ja se jotenkin musta kuullostaa oudolta, joten ajattelin, että ens tarinaan yritän kirjoittaan "tässä hetkessä" (äidinkieli ei oo vahvin aine...) tai silleen, jos teksti ei ois sit niin tönkköö. Mä en ittekkään tiiä mitä mä täs selitän, mutta toivottavasti ymmärsit :>

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hiljan ja Oonan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 09.10.13 8:55

19. Syksyn talleilua

Hyppäsin punaisesta autosta pois ja laitoin oven kiinni. Lähdin astelemaan pikkutallia päin pienessä sateessa. Taivas oli harmaa ja pilvet olivat peittäneet sen kokonaan. Pihalle oli muodostunut pieniä vesilammikoita ja väistelin niitä kävellessäni.

Vedin pikkutallin oven auki ja menin sisään. Nenään tunki hevosen ja heinän tuoksu. Näin tilavat karsinat lakaistun käytävän molemmin puolin ja kävelin suoraan Oonan karsinalle. Tamma katseli karsinastaan käytävälle ja silitin sormellani varovaisesti Oonan turpaa, kunnes lähdin viemään tallikassiani kaapilleni.

Nakkasin kassin kaappiin ja sitten otin Oonan harjapakin käteeni. Menin sen kanssa takaisin tallin puolelle ja astelin Oonan karsinalle. Laskin pakin maahan ja avasin karsinan oven. Oona tuli haistelemaan. Avasin pakin nopeasti ja otin käteeni harjan. Menin karsinan puolelle ja suljin oven. Annoin tamman olla vapaana karsinassa harjauksen ajan ja aloinkin harjaamaan Oonan karvaa.

Harjasin tamman huolellisesti, puhdistin kaviot ja selvitin harjaakin. Tulin karsinasta pois ja suljin oven. Jätin harjapakin vielä odottamaan käytävälle, kun astuin tallista ulos.

Nostin huppuni heti pääni suojaksi. Kävelin nopeasti yksäritalliin ovelle pienessä sateessa. Ovella kuulinkin jo puhetta ja astuin talliin oven avattuani. Käytävällä näinkin Heidin ja Annin juttelemassa. He tervehtivät minua ja moikkasin takaisin hymyillen. Menin Ginan karsinalle ja kurkkasin sisään. Gina makasi rauhallisesti karsinassa ja katselin tammaa hetken.
- Mä voisin laittaa Oonan sulle valmiiks jos aiot ratsastaa sillä tänään, Heidi, sanoin ja käännyin katsomaan Heidiä.
- Juu, ajattelinkin mennä ratsastamaan, Heidi sanoi.
- Okei, meenkin laittaa sille varusteet nytten, sanoin vielä ja lähdin pikkutalliin.

Kävelin pikkutallin käytävällä ja menin suoraan hakemaan Oonan varusteita. Varustehuoneessa otin tamman suitset toiseen käteen ja otin vielä koulusatulan. Nappasin puhtaan satulahuovan ja enkkuviltin. Suojat olikin harjapakissa, jonka olin jättänyt käytävälle. Kävelin varusteiden kanssa karsinalle ja laskin viltin harjapakin päälle. Suitset jätin roikkumaan hetkeksi. Avasin karsinan oven ja kävelin satulan ja huovan kanssa sisälle. Annoin Oonan seisoa taas vapaana, kun laitoin satulan. Sitten laitoin suitset ja vielä suojat jalkoihin. Oona seisoi rauhassa kun laitoin varusteet ja harjasin vielä viimeisetkin pölyt pois. Ovi kolahti juuri, kun olin valmis. Heidi astui sisään ja tuli Oonan karsinalle. Heitin viltin tamman selkään ja sitten Heidi tuli ottamaan tamman ohjat.
- Kiitos, Heidi kiitti.
- Joo, ei mitään. Täähän on hoitajan hommia, vastasin ja kävelin Heidin ja Oonan matkassa maneesille.

Katselin, kun Heidi nousi Oonan selkään maneesissa ja lähti kävelemään alkukäyntejä. Käyntien jälkeen otimme Oonalta viltin pois ja Heidi alkoi ravailemaan ympäri maneesia. Jätin viltin maneesin laidalle ja lähdin puhdistamaan Oonan karsinaa.

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Hiljan ja Oonan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa