Valmennus tallin väelle 30.01.2013

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Valmennus tallin väelle 30.01.2013

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 30.12.12 22:41

Tallin väelle avoin valmennus 30.01.2013


- mukaan pääsee yksityisten omistajat hevosineen sekä hoitajat hoitohevosineen
- valmennukset pidetään yksityisesti, jokainen saa haluamansa tasoisen ja laatuisen valmennuksen (hoitohevosillaan tulevia kehoitetaan pysymään hevosen painoituslajissa ja koulutustasossa)
- jokainen saa valmennuksestaan kommentin, jonka voi lisätä hevosen sivuille
- valmennus pidetään nimi-listaan periaatteella, ratsastajien siis ei tarvitse muuta kuin ilmottautua mukaan

Viimeinen ilmottautumispäivä on 27.01. Ilmottautua voi joko alle topiikkiin tai sähköpostitse osoitteeseen virtuaalie[at]gmail.com (Otsikoi asiallisesti).
Ilmoittautumiseen tulee sisältyä ratsastajan nimi, hevosen nimi ja linkki hevosen sivuille. Lisäksi kerro millaisen valmennuksen haluat (vaihtoehtoina koulu/este/puomit/yhdistetty) ja millä tasolla. Ilmoitetun hevosen sivuilta tulee löytyä maininta, millainen on ratsastettaessa.
Yksi ratsastaja saa osallistua max. kahden hevosen kanssa.
Kysy toki lisää, jos jokin jäi ihmetyttämään!
Pyrin kirjoittamaan kaikkien kommentit valmennuspäivään mennessä.

Osallistujat:
nica - Alexandr GD - esteet 160cm valmis
Sussu - Jonnan Idefix - esteet 100cm valmis
Sussu - Pieni Purnukka - esteet 50cm valmis
Hilja - Wyome Hexen - yhdistetty 80cm ja HeB valmis

Kommentit:
Juonipaljastus:
nica - Alex - 160cm
Alex tuntui olevan hyvin energisellä päällä, kun seurasin itsenäistä alkuverryttelyänne. Ori pörhisteli kaikelle ja eteni vauhdilla joka askeleessa. Pystytin esteet verryttelyn aikana ja saatuani radan valmiiksi, Alexkin oli jo rauhoittunut käsiteltävälle tasolle.
Saitte ottaa vielä muutaman verkkahypyn, jotka sujuivat hyvin metrin korkuisina. Ensimmäinen tehtävä oli kolmen esteen kahdeksikko, estekorkeutena 120cm. Kaikki esteet oli pystyjä, mutta tiet tuli ratsastaa huolellisesti, jotta lähestymiset onnistuisivat. Alex suoriutui tehtävästä leikiten ja pelasti tilanteen, kun yhden kerran toit sen todella vinossa keskimmäiselle esteelle. Lisäsimme tehtävän vaativuutta pystyttämällä esteet kahdeksikon ulkolinjoille, pitkälle sivulle niin, että nyt hypättäviä esteitä olikin 7. Nostin tehtävän kolme alkuperäistä estettä 160cm. Edelleen tehtävän tärkein osa oli huolelliset tiet, ratsastit eleettömästi ja virheettä radan läpi kolme kertaa, jonka jälkeen siirryimme kolmen esteen sarjalle, jonka viimeinen este oli 160cm trippeli. Ensimmäisen ja toisen väliin sopi 3 laukkaa, toisen ja kolmannen esteen väliin sopi 4 laukkaa.
Ensimmäisellä yrittämällä Alex jätti viimeisen laukan ennen trippeliä pois, ponnisti liian aikaisin ja sai viimeisen puomin tippumaan. Tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, korjasin puomin ja yrititte uudestaan. Tällä kertaa pidätit selkeästi ja korjasit laukka-askeleen hienosti, jonka vuoksi hyppy onnistui moitteetta. Muutaman toiston jälkeen hyppäsitte vielä loppuverryttelyksi samat esteet, kuin alkuverryttelyssä. Valmennus sujui hyvin ja Alex kuunteli sinua hienosti.

Sussu - Purkki - 50cm
Itsenäisen alkuverryttelyn jälkeen aloitimme valmennuksen. Olin huomannut, että Purkilla oli tapana rynniä esteelle ja olin päättänyt karsia sen tältä tunnilta täysin pois. Vaikka tapa ei ollut vaarallinen noin pienellä ponilla, oli se kuitenkin huono tapa ja isommalla ratsulla vaarallinen.
Rakensin maneesiin muutaman esteen, ensimmäisenä tehtävänä oli hypätä tavallinen 40 sentin pysty, mutta et saanut hypätä estettä, jos Purkki ei olisi täysin hallinnassasi. Asetuin esteen vierelle ja aloitimme. Kuten olin aavistellut, ruuna lähti heti innoissaan viemään esteelle, mutta käänsitkin sen voltille ja Purkki hämmentyi silmiinnähden. Sait toistaa volttikäytäntöä useaan kertaan, mutta käskin pysyä hereillä ja antaa ruunan hypätä heti, kun se ei lähtenyt käsistä. Pian tilaisuus saapuikin ja ohjasit itse ponin esteelle ja sen yli.
Kiitit Purkkia ja toistimme tehtävää niin kauan, kunnes sait hypättyä kolme kertaa peräkkäin ilman voltteja. Pyysin toistamaan voltit vaikka jokaisen esteen edessä niin kauan, kunnes saisit itse tuotua ruunan esteelle. Siirryimme toiseen tehtävään, neljän esteen jumppasarjaan. Tässä oli elintärkeää tuoda poni esteille hallitusti. Sait taas volttailla oman aikasi, kunnes intopukit ja ryöstöt saatiin kitkettyä ja pääsitte esteelle. Purkki hyppäsi sen loistavasti ja nätisti, ilman ensimmäistäkään puomin kolahdusta.
Nyt siirryimme toiseen päätyyn, johon olin sijoittanut kaksi 50cm korkuista estettä ympyrälinjalle. Sait ratsastaa huolelliset tiet ja aikaisempien tehtävien ansiosta pääsit heti ensimmäisellä lähestymisellä hyppäämään molemmat esteet, ilman ensimmäistäkään pukin alkua. Toistimme tehtävän pariin otteeseen, jonka jälkeen aloitimme tunnin viimeisen tehtävän. Saitte ratsastaa ratana kaikki aiemmin hypätyt esteet ja sen lisäksi tein viimeiseksi esteeksi 50 sentin okserin toiselle pitkälle sivulle. Aloititte hypyt, sait taas voltata muutaman kerran ennen ensimmäistä estettä, mutta siitä eteenpäin kaikki sujui hyvin, olit hienosti hypyissä mukana ja pidit itsesi pystyssä ilman ohjien tukea. Radan jälkeen lopettelimme valmennuksen, pyysin sinua toistamaan volttitehtävää mahdollisimman usein, kun hyppäisit ponilla, jotta Purkki oppisi huonosta tavastaan pois.

Sussu - Jonna - 100cm
Tänään tuntinne aiheena oli laukan säilyttäminen esteiden välissä. Sitä varten rakensin maneesiin kolme sarjaestettä, joista kaksi oli sijoitettu niin, että ne pystyi hyppäämään suoralla linjalla peräkkäin. Verryttelit Jonnan kanssa sillä, aikaa, kun kasasin esteitä.
Aloitimme ensimmäisestä estesarjasta, joka oli tehty kahdesta metrin pystystä. Väliin tuli mahtua viisi laukka-askelta, joten se oli melko helppo, kunhan Jonna ei tulisi esteille liian vauhdikkaasti tai liian hitaasti. Ensimmäisellä yrityksellä Jonna olikin sen verran innostunut esteistä, että väli taittui neljällä ja sarjan kakkosesteelle tamma ponnisti liian kaukaa ja sen takajalka tiputti puomin. Kävin nostamassa sen takaisin kannattimille, jonka jälkeen tulitte uudestaan ja pyysin tällä kertaa tulemaan jo ykkösesteen rauhallisemmassa, tasaisemmassa laukassa. Tällä kertaa kaikki sujui oikein hyvin ja saitte hypätä sarjaa vielä muutaman kerran, jotta Jonna pääsi oikeasti rytmiin siinä.
Seuraavaksi siirryimme kakkossarjalle, joka oli tehty ristikosta, pystystä ja okserista. Laukkoja esteiden väleihin tulisi kaksi ja neljä. Taas Jonna aloitti ryntäyksellä uuden estesarjan ja viimeinen okseri tultiin ennemminkin läpi kuin ylitse. Kävin taas kasaamassa esteen, jonka jälkeen tulitte uusiksi ja tällä kertaa Jonna varoi vähän liikaa, koitti mahduttaa viisi laukkaa viimeisen esteen eteen ja pudotti okserin takapuomin. Kolmannella yrittämällä estesarja ylittyi onnistuneesti ja saitte seuraavalla kerralla jatkaa siitä kolmannelle sarjalle. Kakkos- ja kolmossarjan väliin tuli laukata kymmenen askelta ja kolmossarjassa olevien pystyn ja trippelin väliin piti jäädä kolme laukkaa. Sait tehtäväksi laskea laukat ääneen ja aloititte.
Tällä kertaa kaikki meni, niinkuin pitkikin, Jonna kuunteli pidätteet huolella ja suoritti kaikki viisi estettä mainiosti. Lopuksi saitte vielä hypätä kaikki sarjat peräkkäin, joka sekin hoitui hienosti. Tuntimme olikin jo päättymässä, joten lyhyen loppukommentin jälkeen lopettelimme. Keskity Jonnan kanssa suuntaamaan tamman innostus itse hyppyyn eikä siihen, että se vie esteelle tai sen jälkeen.

Hilja - Oona - 80cm ja HeB
Huolellisen alkuverryttelyn aikana pystytin maneesiin muutaman esteen sellaisiin kohtiin, että ne eivät haitanneet koulutyöskentelyä, mutta olivat kuitenkin helposti hypättävissä.
Aloitimme työskentelyn ravissa, saitte alkuun tehdä pohkeenväistöjä, aloittaen pitkän sivun alusta ja suunnaten pituushalkaisijalle. Oona kuunteli sinua hyvin ja huolehdit hyvin siitä, ettei tamma lähtenyt lapa tai takapää edellä väistöissä. Seuraavaksi siirryimme vähän esteiden pariin, kun olit väistättänyt kumpaankin suuntaan muutamaan otteeseen. Tehtävänä oli ravilähestyminen ristikolle, jonka edessä oli ravipuomi. Pyysin nousemaan kevyeeseen istuntaan jo askel ennen ravipuomia ja antaa hevosen tehdä työ siitä eteenpäin. Muistutin vielä myötäämisen tärkeydestä ja aloititte tehtävän. Kaikki sujui vallan mainiosti. Parin toiston jälkeen siirryimme laukkatyöskentelyihin. Jäimme ensin pääty-ympyrälle, jotta sait työstettyä Oonan laukasta sopivan eteenpäinpyrkivän, mutta kuitenkin hallitun. Sitten sait tehdä muutaman kerran ravi-laukka siirtymisiä ympyrällä, jotka hallitsitte todella hyvin.
Siitä siirryimme kahden esteen sarjalle, jossa ensimmäinen este oli 60cm pysty ja toinen 80cm okseri. Väliin tuli mahduttaa kolme laukka-askelta. Oona lähti esteelle oikein hyvässä laukassa, muistit hienosti myödätä ja tamma taipui hyvin esteiden väliin saatuihin laukka-askeleisiin. Toistitte tehtävän pariin otteeseen ja lopuksi otimme vielä vähän ratahyppelyä.
Nostin ensimmäiseksi hypätyn ristikon 80cm pystyksi, laitoin toiseen päätyyn kavaleteista jumppasarjan ja sitten oli vuorossa äsken hypätty sarjaeste. Ratsastit hallittua laukkaa ensimmäiselle esteelle, jumppasarja onnistui hyvin ja sarjalle lähestyminen oli täydellinen. Radan jälkeen sait vielä ratsastaa vähän avotaivutuksia ja pohkeenväistöjä uralla sekä tehdä ensin siirtymisiä ravin ja käynnin välillä ja lopuksi harjoittelitte pysähdyksiä ja peruutuksia. Oona oli hyvin kuulolla koko tunnin ajan ja näytit erittäin tyytyväiseltä, kun sait vihdoin antaa pitkät ohjat.


Viimeinen muokkaaja, Heidi N pvm 11.01.13 13:56, muokattu 8 kertaa

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennus tallin väelle 30.01.2013

Viesti kirjoittaja Sussu lähetetty 31.12.12 12:23

Mukaan:

Sussu - Jonnan Idefix, Esteet 100cm
Sussu - Pieni Purnukka, Esteet 50cm
avatar
Sussu
Vakkari

Viestien lukumäärä : 288
Join date : 06.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennus tallin väelle 30.01.2013

Viesti kirjoittaja Hilja lähetetty 03.01.13 20:21

Osallistuisin tuonne Oonalla.

Hilja - [url=http://]Wyome Hexen[/url] yhdistetty, esteillä 80 cm (tai miten parhaaksi katot ton korkeuden) ja koulussa jotain perus pohkeenväistöä jne.Viimeinen muokkaaja, Hilja pvm 04.01.13 12:56, muokattu 1 kertaa

Hilja
Vakkari

Viestien lukumäärä : 519
Join date : 21.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennus tallin väelle 30.01.2013

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 03.01.13 20:41

Tekstilinkin saat tällä koodilla, ilman tähtiä:
[*url=http://]Teksti[*/url] - näyttää siis tältä [url=http://]Teksti[/url]

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennus tallin väelle 30.01.2013

Viesti kirjoittaja Sussu lähetetty 18.02.13 10:05

Tuleeko tästä niinkun jotkut kommentit vai? Very Happy
avatar
Sussu
Vakkari

Viestien lukumäärä : 288
Join date : 06.12.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennus tallin väelle 30.01.2013

Viesti kirjoittaja Heidi N lähetetty 18.02.13 14:49

Joo, ne löytyy kun painat tuosta "Juonipaljastus" kohdasta, niin aukeavat siihen. (:

_________________
Funnel
avatar
Heidi N
Admin

Viestien lukumäärä : 516
Join date : 22.01.2012
Ikä : 24

Näytä käyttäjän tiedot http://virtuaalie.webs.com/funnel/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valmennus tallin väelle 30.01.2013

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa